Gyarapodik az iTF adattár, új rovat is várható

 

Az évet a tavaly decemberben leadott éves tervünknek megfelelően indítottuk, a járvány és költség kímélés miatt azonban néhány tervezett témánál korrekcióra szorult.

Mik történtek augusztus végéig:

 1. Márciustól áttértünk a (szerkesztőségen belüli)  Skype-os kapcsolattartásra, melyet rendszeresen, döntően kéthetente tartottunk, amelyeken az iTF feladatival kapcsolatosan egyeztettük, elvégzésükről beszámoltunk
 2. Konkrét eseményeket, témákat, munkavégzésünket, az iTF életéről folyamatosan  beszámoltunk az NJSZT Hírlevél számaiban (399. szám,  400. szám 402. szám  403. szám-404 . szám)
 3. Kiemeltként megemlítjük,
  1. Képes Gáborral szoros kapcsolatban és együtt munkálkodva a Hírlevél új rovatához, a Kerek Egész-hez az Adattárunkból adtunk, adunk információkat, leírásokat az aktuális évfordulókhoz, megemlékezésekhez
  2. Adattárunkkal hozzájárultunk a idei informatika érettségire való felkészüléshez
  3. A tervezett éves 5 %-s Adattár tétel növekedésen túl jelenleg már több mint 7 %-nál tartunk (Dicséretes Személyek,  Intézmények, Rendezvények , Videók rovat)
  4. A járvány miatt a Nagy Számítástechnikai Műhelyek esemény sorozat (évente 4 szokott volt lenni 100-130 fő részvételével) idén elmarad.
  5. Jelentős előrelépés történt az ITK-ITA/Hardver tételek tartalmi harmonizációjában (még vannak elvarratlan szálak)
  6. Fejlesztések terén elkészült a Képgaléria, szerverváltás, szűrések,keresések megújítása, egységes rendszerbe foglalása, Üzenetküldés, kapcsolat felvétel egységesítése, megújult az iTF esemény rovat.

 

Mit tervezünk még az év hátralévő részében:

 1.  Folytatjuk a plenáris, szerkesztőségi üléseket, ha a járvány engedi akkor személyes találkozóval, ha nem akkor ahogy eddig Skype-os, virtuális módon
 2. A járvány és a költség minimalizálás miatt 3 darab videoportrét készítése van folyamatban, november végéig elkészülnek.
 3. Gyarapítás: folytatva a trendet szeretnénk elérni az idei évben a 10-% tételszám növekedést
 4. Képtár rovat beindítása
 5. NJSZT szakmai  irattári (és Kovács Győző-hagyaték) rendszerének kialakítása, rendbetétele
 6. Fejlesztések területén többek között: angol változat,a Tárolási stratégia implementálása,
 7. Felhasználói segítség (Help) rendszerének tervezése
 8. NJSZT Hírlevélben és a Facebook csoportban rendszeres híradás a tevékenységeinkről, az Adattár újdonságairól
 9. Decemberben beszámoló a 2020. évről és a 2021. évi terv készítése.