Ilyen volt a jubileumi SISY 2022

Beszámoló, képgalériával

 

2022. szept. 15-17. között került megrendezésre az IEEE 20th Jubilee International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY 2022) jubileumi konferencia Szabadkán, az Óbudai Egyetem, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és az IEEE SMC szervezésében, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakosztályaként működő Magyar Fuzzy Társaság együttműködésével.

IEEE SISY konferencia, méltó helyszínen
IEEE SISY konferencia, méltó helyszínen

A konferencia keretében egy másik jelentős évfordulót is megünnepelhettünk, Várkonyiné Dr. Kóczy Annamária, a Magyar Fuzzy Társaság egyik alapító tagjának 65. születésnapját. Az első napon a konferenciasorozat elmúlt 19 évét, valamint professzor asszony munkásságát bemutató előadásokkal köszöntötték az ünnepelteket.

Várkonyiné Dr. Kóczy Annamáriát Prof. Dr. Kovács Levente, az IEEE Hungary elnöke, az Óbudai Egyetem rektora köszöntötte fel születésnapja alkalmából.
Várkonyiné Dr. Kóczy Annamáriát Prof. Dr. Kovács Levente, az IEEE Hungary elnöke, az Óbudai Egyetem rektora köszöntötte fel születésnapja alkalmából.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2 év után ismét lehetőség nyílt a személyes részvételre, de továbbra is lehetőség nyílt az online csatlakozásra is. Idén 73 cikk érkezett be, melyet 16 ország kutatói nyújtottak be és adtak elő. Bebizonyosodott, hogy a tradicionális, nagy múlttal rendelkező, mindig fejlődni és megújulni képes konferencia kiállta a járványveszély próbáját és megőrizte stabilitását.

Az eseményen a Magyar Fuzzy Társaság saját szekciót is szervezett Special Session on Mechatronics and Vehicel Engineering címmel.

A doktori képzésben résztvevők számára immár hagyományosan PhD hallgatói szekció biztosított lehetőséget a tudományos életbe való bekapcsolódásra. Idén két alkalmazott informatikai szekció megrendezése által, ahova összesen 7 cikk került benyújtásra.

Publikálási szempontból jelentős, hogy az elfogadott cikkek újabb vizsgálat után bekerülnek az IEEE Xplore Digital Library elektronikus könyvtárba, ahol a cikkek jelentős része az Elsevier kiadó által gondozott Scopusban referált.