Kreatív közösségi- és tudásalapú szolgáltatásfejlesztés Szombathelyen

Elstartolt a CreaStart

 

2022. november 30-án 13 szervezett csatlakozott a CreaStart partnerséghez, köztük a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság is, a megállapodást a társaság Vas megyei Területi Szervezetének elnöke látta el kézjegyével.

CreaStart
Dr. Nemes József szakosztályvezető aláírja a megállapodást

CreaStart partnerség Alapító tagjai:

1.        Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

2.        Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

3.        MAITKI Matematikai és Alkalmazott Információ Technológiai Kutató Intézet Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

4.        Régiófókusz Vállalkozás-, Humánerőforrás-, és Környezetfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt átfogó célja:

Szombathely város közösségének és az azt kiszolgáló környezetnek innovatív fejlesztése, hogy a város lakosainak kreativitását ösztönözze, felszabadítsa és a társadalmi-gazdasági élet vérkeringésébe hozza. Ezen  új impulzusok és a kapcsolódó tématerületek (pl. a közösségi terek létrehozása, digitális szolgáltatások kialakítása) által létrejövő szinergiák egymást erősítő hatásainak köszönhetően a város különböző közösségeinek életminősége és együttműködési készsége jelenős mértékben javul.

CreaStart

Cél a városi közösség minél szélesebb rétegei számára elérhető tudásbázist és információt biztosítani a kreatív megoldásokkal, szemléletformáló fejlesztésekkel és a digitalizációval összefüggésben.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:

a) Kreatív menedzsment szervezet és közösség létrehozása

b) Kreatív környezet feltárása

c) Kreatív tudásanyagok létrehozása

d) Kreatív fórum megteremtése

e) Kreatív megoldások modellezése és terjesztése

Fontos a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása a Szombathelyen megvalósuló beruházások előkészítésében, megvalósításában, hasznosításában. Információmegosztás révén a stakeholderek és a város helyi közösségei elmondhatják a véleményüket, melyek beépül a tervezésbe, így bevonódnak és elkötelezetté válnak annak megvalósításában is. Ebben a folyamatban kíván aktívan tevékenykedni a NJSZT Vas Megyei Területi Szervezete.

Nemes József