Erdősné Dr. Németh Ágnes

Alelnök

Bemutatkozás

Erdősné Dr. Németh Ágnes a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban tanít matematikát és informatikát.
Iskolájában példaértékű, komplex tehetséggondozó műhelyt hozott létre, sajátos, egyedi módszerrel építkezve. Programozásból tart pezsgő hangulatú, erős kooperációra épülő foglalkozásokat, melyen együtt dolgoznak a kisebbek és a nagyok, a kezdők és haladók, hihetetlenül motiválva egymást. Tehetséggondozó munkájának sikerességét igazolja, hogy diákjai nagy számban jelennek meg a programozási versenyek döntőjében: a LOGO versenyen, a Nemes Tihamér és az OKTV programozás kategóriájában. Nemzetközi vizekre evezve az Európai Junior Informatikai Olimpián, a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián és a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián is megjelennek sikeres tanítványai  amagyar csapat tagjaiként.
Tanítványaival remek a kapcsolata, érdekükben rengeteg pályázatot valósított meg az elmúlt években: az Út a tudományhoz programban LEGO-val és nanotechnológiával foglalkoztak, a Határtalanul keretében pedig az amerikai űrkutatás egyik központjában jártak. Diákjaival az iskolán kívül is sok időt tölt együtt: tájfutó edzéseken és versenyeken, informatika és matematika táborokban, tájfutó edzőtáborokban, ezzel is erősítve a csapatszellemet.
Rendszeres és közkedvelt előadója az INFOÉRA/INFODIDACT informatika tanári konferenciának.
Eredményes tehetséggondozó munkáját 2010-ben a Pro Progressio Alapítvány tanár díjával, 2015-ben Bonis Bona a Nemzet Tehetségeiért díjjal és Tarján emlékéremmel, az utóbbi években diákjainak az olimpiai csapatban való részvételéért Miniszterelnöki Oklevéllel ismerték el.