• Hely

  Hotel Hungaria City Center 1074 Budapest, Rákóczi út 90.

  Dátum

  Ebben az évben XVII. alkalommal kerül megrendezésre az IME Interdiszciplináris Magyar Egészségügy tudományos folyóirat, az egészségügyi vezetők szaklapjának Országos Egészségügyi Infokommunikációs Konferenciája.

 • Hely

  ÖbölHáz Rendezvényközpont 1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.

  Dátum

  Egy nap a projektmenedzsment területén jelentkező generációs különbségekről és ezek kezeléséről.
  Miben különböznek, miben más az X, Y, Z generációk értékrendje, s mégis hogyan tudnak együttműködni? Képesek-e a szervezetek, a projektek felkészülni az újabb és újabb generációkra? Mi az az agilis transzformáció?
  A generációs különbségek adta izgalmas kérdésekre neves szakemberek adnak választ a PMSZ 31. Körkapcsolás konferenciáján!

 • Hely

  New York Palota Budapest

  Dátum

  A XVI. alkalommal megrendezésre kerülő IDC Security Konferencia tematikai íve felöleli az IT biztonságtól kezdve, az információ biztonságon át a tisztán üzleti biztonsággal foglalkozó kérdéseket egyaránt.

 • Az NJSZT idén immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Digitális Esélyegyenlőség konferenciát, a Mester és MI - Neumanntól a blokkláncig és tovább... címmel. Hagyományainkhoz híven a konferenciát online is követhették.

  Az előadások videóit természetesen idén is elérhetővé tesszük:

  10.00-10.25 Wisinger István főiskolai tanár, újságíró, média szociológus: Neumann János, a jövő mérnöke

 • A Mester és tanítványai – akár ezt a címet is adhatnánk a november 27-én rendezett Digitális Esélyegyenlőség konferenciánkról szóló cikknek, hiszen Neumann János életműve, máig ható gondolatai behálózták az előadásokat és az egész világunkat. Az idén 50 éves jubileumát ünnepelő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság tizenkettedik DE!-konferenciáját tartotta meg, az immár megszokottan teltházas, sikeres eseménynek ismét az idén százéves Danubius Hotel Gellért adott helyet.

 • Ön a kattintásvadász cím alapján rákattintott cikkünkre? Akkor alighanem tudja, hogy a bombasztikus cím ellenére nem álhírrel van dolga, hiszen a hír forrása megbízható. Köszönjük – és kérjük olvassa is el a cikket, mielőtt továbbosztaná!

 • A 12. DE! Konferencia programja

  Hely

  Danubius Hotel Gellért, Szent Gellért tér 1.

  Dátum

  10.00-10.25 Neumann János, a jövő mérnöke – Wisinger István
  10.25-10.50 Mikorra várható a 4. információs forradalom? – Papp László
  10.50-11.15 Társadalommérnökség, tudáskormányzás, nyomvonalvágás (Szilánkok az OI (Szerves intelligencia) kihíváslistájáról) – Z. Karvalics László
  11.30-11.55 Ki a leggyengébb blokkláncszem, avagy a biztonságos technológiák találkozása az emberrel – Krasznay Csaba
  11.55-12.20 Negyedik ipari- vagy harmadik informatikai forradalom? – Bojár Gábor
  12.20-13.10 NJSZT 2018. évi díjainak, valamint a Kovács Attila díj -„Az év informatikai újságírója”  -  átadása
  14.15-14.40 Tényeken Túli Társadalom - avagy már az álhírekben sem bízhatunk? – Székely Iván
  14.40-15.05 A blockchain és a kriptoeszközök – Sik Zoltán
  15.05-15.30 Blokklánc technológia: Bitcoin-tól az elosztott mesterséges intelligenciáig – Trinh Anh Tuan
  15.30-15.55 Hitelesség tanúsító nélkül – mérlegen a blockchain technológia – Vágujhelyi Ferenc
  15.55-16.30 Technológia és antropológia – Csepeli György

 • A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság számára mindig kiemelten fontos volt a civil társadalom iránti felelősség. A zászlónkra tűzött Digitális Esélyegyenlőségnek pedig nem csak a digitális írástudás a része: fontos az is, hogy milyen digitális környezetben élünk – és ha az infrastruktúra megfelelő, van-e ismeretünk és igényünk arra, hogy e környezetet jobbá tegyük.

 • Az NJSZT idén immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Digitális Esélyegyenlőség konferenciát, MI mit tud? címmel. Hagyományainkhoz híven a konferenciát online is követhették. Az előadások videóit természetesen idén is elérhetővé tesszük:

  09.50-10.00 Megnyitó beszéd - Dr. Friedler Ferenc, az NJSZT elnöke

  10.00-10.30 Papp László: Kik lesznek a munkatársaink 2027-ben?

 • 11. DE! konferenciaTalán mi sem gondoltuk volna, sőt, talán még a MI sem gondolta volna, hogy a múlt évi, jubileumi, 10. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferenciát túl lehet szárnyalni, idén mégis a tavalyit is felülmúló létszámban voltak kíváncsiak konferenciánkra. Már hetekkel korábban minden hely megtelt.