Versenyzőből szponzor!

Egy sikertörténet a Neumann-versenyen – Kovács Győző szellemében

Badics Alex 2007-ben és 2009-ben még versenyzőként indult a Neumann-versenyen. Második alkalommal a játék kategóriában első helyezett lett Stickman Warfare című programja. Alex később is figyelemmel kísérte a versenyt, kísérőtanárként minden évben eljött Szekszárdra. Közben saját karrierjét is egyengeti: immár négy éve sikeres szoftverfejlesztő és biztonsági szakértő.

zsűri

A fiatal informatikus örömteli meglepetést szerzett a verseny szervezőinek, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak és a szekszárdi I. Béla Gimnáziumnak: idén szponzornak jelentkezett. S valóban, 2015-ben már a zsűri tagjaként és a verseny egyik szponzoraként vett részt a döntőn. Nagylelkűségének köszönhetően számos értékes ajándékkal – többek között okosórákkal – gazdagodhattak a verseny győztesei. Reméljük, pár év – és ők is követik Alex példáját! A szervezők úgy érezték, az alapító, Kovács Győző küldetését igazolja ez a történet is: a kreatív diákból a szakmája iránt elkötelezett informatikussá lett Alex igazán az ő szellemében cselekedett…

A Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyből idén a tizenegyediket tartották meg a szervezők. A magyarországi és határon túli diáktehetségeket egyaránt megszólító versenyben több kategóriában bizonyíthatták a 20. évüket még be nem töltött fiatalok rátermettségüket: azt, hogy az informatika lehetőségeit jól ismerő fejlesztők – és azt, hogy terméküket „eladni”, bemutatni képes, felkészült előadók. Immár hagyomány, hogy magyar versenyzők mellett szerb anyanyelvű diákok is érkeztek Szekszárdra, ők is nagy sikerrel mutatták be programjaikat.

Az 1980-as évek óta folyamatosan megrendezett Garay Verseny örökébe lépett megmérettetést a kezdetektől az alapító, Kovács Győző elnökletével rendezték. Kovács Győző halála után, 2013-tól dr. Zsakó László, az NJSZT tehetséggondozásért felelős alelnöke, az ELTE IK Média- és Oktatásinformatika Tanszék tanszékvezető egyetemi docense lett a zsűri elnöke. A verseny viszont elnevezésében is Szekszárd díszpolgára, az NJSZT egykori főtitkára, Kovács Győző szellemében folytatódik.

A március 19-21. között tartott döntő végeredménye itt látható: http://www.ibela.hu/neumann/files/Vegeredmeny_2015.pdf

További információk: http://www.ibela.hu/neumann/