NJSZT: GPS a digitális világban

Dr. Beck Györggyel, Társaságunk elnökével jelentetett meg interjút az IME - Interdiszciplináris Magyar Egészségügy folyóirat. A lap engedélyével tesszük hozzáférhetővé a beszélgetést.

Az eredeti interjú megjelent a tudományos folyóirat 2019 február 2. számában, XVIII. évfolyam.

Forrás ITT.

A teljes írás a csatolt pdf-ben olvasható. Feltétlenül ajánljuk, hogy az IME további cikkeiért regisztráljanak a folyóirat felületén.

Idézzük az eredeti absztaktot:

Az IME tudományos folyóirat meghatározó szerepet tölt be az egészségügyi infokommunikáció szakszerű bemutatásában, az ágazati koncepciók és fejlesztések megismertetésében. Lapunk stratégiai együttműködést folytat a fennállásának ötvenedik évfordulóját tavaly ünneplő Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal (NJSZT), melynek számos tisztségviselője vesz részt aktívan az IME szaklap és az országos infokommunikációs konferenciasorozat szakmai munkájában. Az NJSZT ügyvezető igazgatója, Alföldi István az IME alapító tagja és Tanácsadó Testületének tagja. Kiemelkedő kapcsolatot ápolunk a társaság Orvosbiológiai Szakosztályával, melynek korábbi elnöke Prof. Dr. Kozmann György, lapunk főszerkesztője, 2018 novemberéig Dr. Kósa István szerkesztőbizottsági tagunk volt. 2018. november 5-én megtartott tisztújító közgyűlésén az NJSZT elnökévé választotta Dr. Beck Györgyöt, aki a pozíciót hat éven át betöltő Dr. Friedler Ferenctől vette át a stafétát. Az új elnök ez alkalomból lapunknak adott interjújában vázolta az NJSZT előtt álló kihívásokat és az előrelépés lehetséges irányait.

Csatolmány Size
Beck György interjú 79.49 KB