Játékosokból közösség

Ilyen volt a LAN Party Baranya megyében

 

2019. 11. 29-én nagyszabású, tizenkét órás közös számítógépes játékest került megrendezésre a PTE JJSZ, az NJSZT és a PTE MIK szoros együttműködésében.

PTE Lan Party

Célunk a számítógépes technika, azon belül is a játékok iránt vonzódó egyetemisták összehozása volt. Ezzel a hiánypótló rendezvénnyel igyekeztünk egy egyébként magányosan űzött, ám igen népszerű tevékenységet legalább egy estére közösségi élménnyé tenni. Az eseményt a Facebookon keresztül, illetve nyomtatott, színes, A5-ös méretű plakátokon hirdettük a Pécsi Tudományegyetem egész területén. 

Várakozásainkat felülmúlva több, mint hatvan egyetemista jelent meg a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán megrendezett eseményen. Különösen nagy sikerként könyveltük el, hogy a játékosok sorában több külföldi egyetemistát is üdvözölhettünk. A résztvevőket ingyenes belépéssel, térítésmentesen rendelkezésre álló pizzával és üdítővel vártuk. A játékokat és a számítógépeket biztosítottuk, de lehetőség volt saját laptop használatára is. Az este folyamán League of Legends bajnokságot bonyolítottunk le, ahova csapatokkal lehetett nevezni. 

A tőlünk telhető leggondosabb előrelátás és szervezés gyümölcseként a rendezvény mindenki számára élvezetesen, probléma- és fennakadásmentesen zajlott le.

Gyurák Gábor

 

Galéria