Az e-Learning és az online felé mozdul el a Robotika Szakosztály

 

Második zoomos megbeszélését tartotta meg a megújult Robotika Szakosztályunk. A közösség jövőre egész biztosan fog személyes találkozókat, előadásokat is tartani, de addig is kihasználja az online meetingek lehetőségeit.

A megbeszélésen számos fontos témáról szó volt, ezekből szemezgetünk:

  1. Aktuális versenynaptár várható. A szakosztálynak több, a versenyszervezésben- és felkészítésben aktív tagja is van, a szakosztály elnöke, Szögi Zoltán a WRO hazai vezetője, az alelnök, Abán Csaba a RoboCupJunior hazai ágában tevékenykedik. Célunk egy közös ernyő alatt, az átjárási lehetőségeket is feltárva-segítve összegyűjteni a hazai robotika versenyeket, azok nemzetközi kapcsolódásait, továbblépési lehetőségeit is megmutatva. A nemzetközi WRO és RoboCup mozgalomban is kihívás a pandémia, a személyes találkozók bizonytalanok, előtérben vannak az online találkozók, az FLL verseny kapcsán is változások várhatóak. Folyamatosan figyeljük a híreket, ezek alapján hamarosan aktualizáljuk a versenynaptárat.
  2. Az NJSZT vonzáskörzetében fantasztikus ismeretanyagok, tananyagok gyűlnek a robotika terén, elég csak az ECDL, EDLRIS, Microsoft munkáira gondolnunk. A Robotika Szakosztály munkacsoportot alakít, melynek célja e-Learning felület kialakítása az NJSZT számára.
  3. Úgy látjuk, nagy potenciál van az online robotika oktatásban. Simon Béláné tanárnő már tartott online szakkört és várható RoboCupJunior felkészítő online meeting, Nemes József ígéretes kísérletbe kezd online LEGO robot oktatás kapcsán. A szakosztály várja a tapasztalatokat mind a módszertan, mind a szükséges technika kapcsán. Új tagok jelentkezését várjuk, akik a robotika oktatásban, szakkörökben, versenyszervezésben jeleskednek!
  4. Az NJSZT a MI Koalíció alapító tagja, tevékeny részese. A MI Stratégiát nagy előrelépésnek tartjuk, ennek kapcsán szakértő előadást szervezünk!

A következő zoom meetingre november 16-án kerül sor, bárki bekapcsolódhat a közös gondolkodásba, aki előzetesen belép a Robotika Szakosztályba! Várjuk az érdeklődőket!