Elektronikus aláírás webinárt hirdettünk meg felnőttképzők számára

el-al webinár

Ma már nemcsak bankolhatunk elektronikusan, de alá is írhatunk….

A koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizációt, és új megoldások alkalmazására késztet minket.  Olyanokra, amelyek lehetővé teszik, hogy a távolból is elintézhessük a dolgainkat.

2020. szeptember 1-től jelentős változások álltak be a felnőttképzésben, ez egyes vélekedések szerint minden céget, vállalatot érinthet. Így most ezen a területen is felértékelődött az elektronikus dokumentálási, aláírási lehetőség, vagyis hogy az eddig megkövetelt kék tollas, papíron való aláírás helyett ezt a korszerű és kényelmes eszközt használják a működés során.

A Neumann Társaság a félnapos Elektronikus aláírás webinár meghirdetésével kíván segítséget nyújtani abban, hogy megismerhessük a különböző elektronikus aláírás fajtákat, és kiválaszthassuk a nekünk leginkább megfelelőt a dokumentumok hitelesítésére.

A webinár minden olyan érdeklődőnek szól, aki tisztában van azzal, hogy a jövő a távolból, online módon történő hitelesítése, legyen szó a magánjellegű ügyintézésről, vagy céges hivatalos iratokról.

A webinár főbb témái:

A felnőttképzési törvény előírásai az elektronikus aláírás használatára. Hogyan írjunk alá AVDH-val, kinek van és kinek lehet ilyen? Hogyan jussunk hozzá? Aláírás tárolt kulcsos szolgáltatással. Mit jelent a tárolt kulcsos aláírási szolgáltatás? Hogyan juthatunk hozzá? Elfogadható elektronikus aláírások az Európai Unióban. Digitális aláírás vagy elektronikus aláírás, fokozott biztonságú elektronikus aláírás és az írásbeliség, a minősített elektronikus aláírás és a kézírás. Mit jelent az EU eIDAS rendelete (910/2014 EU rendelet) számunkra? Mit kötelező elfogadni és miről dönthetünk szabadon? A befogadás vagy az elutasítás döntési szempontjai. Hogyan vizsgáljuk meg az aláírást, hogy jó-e ez nekünk vagy sem?

A webinár vezetője (trénere) Erdősi Péter Máté, CISA a téma nemzetközileg is elismert szakembere, többek között a Neumann Társaság Információbiztonsági Szakosztályának alapító tagja, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületének vezető tanára, a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség elnökségi tagja.

Erdősi Péter Máté

Több mint két évtizede foglalkozik az elektronikus aláírás hazai elterjesztésével, szerkesztője és társszerzője az első ECDL Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás modultankönyvnek is.

A program a Neumann Társaság, a CONTROLLTraining Továbbképző Központ, a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ) és az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) szakmai együttműködésében valósul meg.

További információ: https://njszt.hu/hu/page/elektronikus-alairas-webinar-felnottkepzok-szamara

 

NJSZT logó   Controll Training   ISZE   MELASZ