„Sophia a vizsgázók szemével” elnevezéssel online konzultációt szervezünk

A 2021. április 8-án megrendezésre kerülő eseményre már több mint 130 ECDL vizsgáztató és felkészítő tanár regisztrált.

A koronavírus járvány miatt sajnos, kényszerűségből most megint visszaszorultak a tanárok és a diákok az otthonaikba, és ezzel együtt jelentősen csökkent az akkreditált vizsgatermekben megtartott vizsgák száma is. Ezt az időszakot azonban nem töltjük tétlenségben, igyekszünk segítséget nyújtani a felkészítő tanároknak, vizsgáztató kollegáknak abban, hogy amikor majd visszatérnek az tantermekbe, készen állhassanak a vizsgáztatásra.

SophiaA konzultáción részletesen áttekintjük az automatikus vizsgák követelményeit, amelyek most jelenleg hét modulból tehetők le. A résztvevők képet kaphatnak arról, hogy milyen típusú feladatokat kell elvégezniük a vizsgázóknak, felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ECDL hivatalos követelmény-leírásában, a Syllabusokban szereplő tudás-elemek számonkérése milyen módon történik. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra is, hogy például minden egyes részfeladat külön feladatot jelent, amire a vizsgázó külön pontot kaphat, azaz az egyes részfeladatok nem épülnek egymásra.

A tájékoztatóra előre lehetett kérdéseket is beküldeni, ezekből is kitűnik, hogy nagy az érdeklődés a Sophia automatikus vizsgaszoftverrel történő vizsgáztatás iránt – bár a gyakorlatban, minden bizonnyal a járványhelyzet miatt is, eddig még nem mindegyik vizsgaközpont élt ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg ez lehet az egyik oka annak, hogy az első negyedévben megtartott vizsgák száma – az előző évhez viszonyított időszakhoz képest – csaknem a harmadára esett vissza.

Rákosi Szilvia