Harmadik Szombathelyi Robotverseny

Önállóan működő mobilrobotot is létre kell hozniuk a résztvevő csapatoknak május 27-én a Harmadik Szombathelyi Robotversenyen. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület az AGORA Szombathelyi Kulturális Központtal együttműködve szervezi meg a fiatal tehetségek megmérettetését a Sportházban. A versenyt a Neumann Társaság is támogatja.

Informatika és robotika oktatásával, tehetséggondozással foglalkozó mérnökök és tanárok 2018-ban szervezték meg első alkalommal a Szombathelyi Robotversenyt. Akkor még kölcsönbe kapott LEGO Mindstroms EV3 készletekkel, kezdetleges körülmények között bonyolították le az eseményt kilenc csapatnyi lelkes fiatallal. Mivel egyre több iskola rendelkezett készletekkel, és egyre több tanár kezdett el foglalkozni robotépítéssel, programozással, így 2019-ben már két versenyt is sikerrel rendeztek meg. 

A LEGO regular kategória amolyan „ládatologatós” verseny. A LEGO szumóban pedig lehetőség van egymással „erőből” megküzdő robotok építésére és fantasztikus hangulatú meccsekre a dohjó-n.

A verseny szervezői arra törekszenek, hogy lehetőséget biztosítsanak a robotprogramozással foglalkozó szakkörök, baráti körök, vagy akár 1-1 tehetséges fiatal munkáinak bemutatására. 

A LEGO regular (terepasztal) verseny mellett az akadálypálya versenyszám egy új feladatával találkozhatnak a versenyzők május 27-én, csütörtökön az AGORA - Művelődési és Sportházban. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület pedig már meghirdette az őszi megmérettetést is, akkor LEGO szumó, illetve gyorsasági versenyszámokban bizonyíthatnak a csapatok. 

A részletes program a csatolt meghívóban.

Csatolmány Size
Meghívó 177.13 KB