ECDL/ICDL képzés a Külügyminisztérium oktatóközpontjában

A folyamatos megújulás jegyében a munkatársak digitális képességeit fejlesztik a KKM Magyar Diplomáciai Akadémia Kft. ECDL/ICDL vizsgaközpontjában

 

Nemrégiben új helyre költözött, és ezzel új lendületet is kapott a digitáliskompetencia-képzés a Külgazdasági és Külügyminisztérium oktatási intézményében, ahol már több éve ECDL/ICDL vizsgaközpont is működik.

A korszerű, jól megközelíthető épületben az oktató- és vizsgatermekben, kellemes környezetben gyarapíthatják tudásukat a külügyminisztériumi dolgozók, akik jelentkeznek az ECDL/ICDL vizsgamodulokra felkészítő képzésekre. A tervek szerint a vizsgaközpont kéthetente, hatórás blokkokban tartja majd az egyébként 72 órás képzéseket.

A vizsgaközpontban arra is számítanak, hogy az óraszám esetleg nem lesz elegendő a megfelelő tudás elsajátításához, de ez sem okoz problémát, mert majd konzultációkat is beiktatnak, és segítenek azoknak, akik ezt igénylik. A cél a négymodulos ECD/ICDL tanúsítvány megszerzése, azért is, hogy a munkatársaknak legyen „papírjuk” a megszerzett tudásukról, és hogy ily módon alkalmassá válhassanak akár különböző munkakörök betöltésére.

Törekedni kívánnak az esélyegyenlőség biztosítására is, mint ahogyan ez mindenhol kormányzati szándék, ezért távlati terveik között szerepel a fogyatékkal élők oktatása, vizsgáztatása. Akár „külsős” résztevőket is szívesen fogadnak, hiszen az épület kiválóan alkalmas például mozgássérültek fogadására, illetve felveszik a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, amelyeknek már sok éves gyakorlatuk van a fogyatékkal élők képzésében.

A Külügyminisztériumban és a háttérintézményekben dolgozók számára meghirdetett képzésekre majd azok jelentkeznek, akiknek a digitális kompetenciáit fejleszteni szükséges. A tudás felméréséhez a Neumann Társaság bocsát a KKM Diplomáciai Akadémia Kft. részére egy olyan automatikus szintfelmérő tesztsort, amely alapján a dolgozó akár saját maga is eldöntheti, hogy érdemes-e a képzésen részt vennie.

2022. 03. 21.

Rákosi Szilvia

ECDL Iroda

 

Címke