Komplex 3D-s képzést indít az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

 

Komplex 3D-s képzést indít az Apor Vilmos Katolikus Főiskola – jelentette be a 2022. március 24-én megtartott sajtótájékoztatón az intézmény rektora, Dr. Gloviczki Zoltán.

A főiskola az akkreditált továbbképzést elsősorban pedagógusok számára hirdette meg, méghozzá azzal a szándékkal, hogy az iskolákban minél több tanár válhasson képessé a 3D-s technológia oktatására.

Mint ahogyan a továbbképzés szakmai felelőse, Dr. Gyarmathy Éva elmondta: „A 3D-tanulás szakirányú továbbképzési szakot azért fejlesztettük, hogy felkészítsük a résztvevőket a 21. századi technikák közül a 3D-modellezés és -nyomtatás, a robotika és a virtuális valóság (VR) magabiztos használatára."

3D és a jövő

Ugyanakkor nemcsak a technológia oktatása a cél, hanem az is, hogy a tanításban egy újfajta, háromdimenziós szemlélet alakuljon ki a résztvevőkben, amelyet az oktatásban is alkalmazhatnak.

Ennek megfelelően a tematikában nemcsak a technikai ismeretek szerepelnek, hanem pedagógiai tartalmú részek is, mint például „A probléma- és tevékenységalapú tanulás és a 3D tanulás helye a tanításban”.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a képzés elindításához mintegy 20, különböző teljesítményű 3D-s nyomtatót vásárolt meg, ami már alkalmas arra, hogy a képzéseken résztvevők egyszerre dolgozhassanak a különböző feladatokon, vizsgákat tarthassanak.

3D nyomtatók a főiskolán

Kocsis Gyula, a főiskola Budapesti Campusának és egyben az intézmény ECDL/ICDL vizsgaközpontjának a vezetője szerint: amennyiben a 3D-s nyomtatás is bekerül az ICDL programba, egyeztetések után készen állnak arra, hogy pilot vizsgaközpontként fogadják az ECDL/ICDL 3D-s nyomtatásból vizsgázni szándékozó jelentkezőket.

 

Galéria

Címke