A magyar számítástechnika inkubátorháza 

A magyar informatika kezdete 1953-ra tehető, s az a szervezet, amely keltetője a magyar informatikának, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amely kiemelt szerepet, felhatalmazást kapott az ügyviteli gépek terjesztésében, az ügyvitelgépesítés, a számítástechnika alkalmazásainak országos támogatásában, az ismeretek terjesztésére és oktatására, valamint szerepet kapott az országos számítógép ill. szoftver ellátásban is egészen 1993-ig. 

Havass Miklós vezetésével, a szerkesztőség közreműködésével az ITF Tárlatok rovata újabb összeállítással gazdagodott A KSH Birodalom” címmel. A Tárlatok rovat célja, hogy az Informatika Történeti Adattárban levő információk közti összefüggéseket mutassa be kurátori, szakértői munkával.  

Az összeállítás a KSH belső, informatikával foglalkozó szervezetein túl az intézmény által alapított, felügyelt, irányított intézmények, vállalkozások hálóját mutatja be: az azóta eltűnt szervezetek mellett számos ma is létező vállalkozás eredetét is felfedezhetik az érdeklődő olvasók.