Linda Keane, az ICDL Europa igazgatója szerint a digitális tudás meglétét is fel kell mérni

 

Az igazgató LinkedIn-postban gratulált mindazoknak a diákoknak, akik a tanév végére megszerezték az ICDL minősítést, ami azt bizonyítja a munkaadók, egyetemek felé, hogy valós digitális ismeretekkel rendelkeznek.   

Az alábbiakban teljes terjedelemben közöljük Linda Keane gondolatait.

Linda Keane

„Ahogy a tanév a vége felé közeledik, és szó esik az érettségiről, az év végi bemutatókról és a nagy vizsgákról, úgy gondolom, hogy ez az időszak egy mini ellenőrzőpont is. Az év felénél elértük a személyes és szakmai célokat, vagy legalábbis azt kérdezzük közben magunktól, hogy ez az év jobbra fordul majd, mint az előző?

Szerencsére egy teljes tanévet töltöttünk bezárások nélkül, és minden intézkedés mellett úgy tűnik, hogy az élet visszatér egyfajta normális kerékvágásba. Bár pont tegnap kérdezte tőlem egy rokonom, hogy lesz-e valaha olyan, mint régen. Nem egészen úgy van, hogy mindannyian onnan folytatjuk, ahol 2019-ben abbahagytuk, igaz? A Covid egyfajta mozdulatlanságot hozott, ami a jövővel kapcsolatos bizonytalansággal párosulva mindnyájunk lelkét, lehetőségeit ugyancsak összezavarta.

Ha nem tudod, hova tűnt a motivációd, egy gyors netes keresés rávilágíthat, hogy egy lehetséges megoldás a célok kitűzése. A célok kitűzése irányérzéket ad, motivál és segít mérni a fejlődést.

Van egy mondás, amely egészen az 1500-as évek csillagászáig, Rheticusig nyúlik vissza: „amit mérnek, az megtörténik”. Ez egy egyszerű igazság, amely a mi mindennapi életünk minden vonatkozására vonatkozik, beleértve azt is, hogyan tanulunk. Milyen gyakran teszik fel a résztvevők az első kérdést a tanfolyamon: „Van-e teszt a végén?” Ha a válasz igen, a csoport koncentrált és figyelmes marad; ha a válasz nem, akkor a résztvevők mentálisan megnyomják a szundi gombot.

Tudjuk, hogy a digitális készségek elsajátítása nem egyszerűen megtörténik, ezeket a készségeket meg kell tanulni, és fel kell mérni, hogy igazoljuk: a tanulás eredményét. A tanúsítás a szabvány elérése, a cél elérésének a bizonyítéka. Ezért ebben az évszakban szeretnék gratulálni minden ICDL-tanulónak az ország iskoláiban, akik büszkék lehetnek arra, hogy elérték céljukat, az ICDL minősítést.

Az ICDL-tanúsítvány bizonyítja, hogy a diák rendelkezik azokkal a valós, munkaadók által megkívánt digitális készségekkel, amelyek segítenek abban, hogy  hogy megkezdje a karrierjét, de nem csak az idei nyári munkában, hanem később az egyetemen, és a való világban is.”

 

Címke