A McDonald’s kisvárdai diákok ICDL bizonyítványhoz jutását segíti

 

A kisvárdai fiatalok digitáliskompetencia-fejlesztésére, a McDonald’s megbízása alapján, az amerikai adományhálózat magyarországi irodája, a United Way írt ki pályázatot. A Neumann Társaság nyertes projektje fiatalok ICDL felkészítését és vizsgáztatását tűzte ki célul, ami által a kisvárdai térségben a megfelelő motivációval rendelkező hátrányos helyzetű iskolások közül 25-en részesülnek a támogatásban.

McDonald's

A képzések már 2022 őszén megkezdődtek, és a diákok közül most már néhányan a Számítógépes alapismeretek első sikeres vizsgáján is túl vannak. Az ICDL vizsgákra való felkészítés a tankerület különböző iskoláiból érkező fiatalok számára hetente egy alkalommal, a délutáni órákban zajlik. 

A diákoknak négy modulvizsgát kell teljesíteniük: a Számítógépes alapismeretek, az Online alapismeretek, a Szövegszerkesztés, és az IT biztonság modulokat, amely alapján megkaphatják az ICDL 4 modulos minősítést elektronikus és papír alapú bizonyítvány formájában.

Társaságunk a Kisvárdai Tankerülettel és a Demecseri Oktatási Centrummal működik együtt, azért, hogy a projektben részt vevő diákok a továbbtanuláskor vagy a munkakezdésnél nemzetközileg elismert, igazolt digitális tudás birtokában sikeresek lehessenek.

United Way

 

Címke