​​​​​​​A Next Step Magyarország Egyesület támogatást nyert ICDL képzések és vizsgáztatás lebonyolítására

 

Az Egyesület és a Neumann Társaság a 2000-es évek óta működik együtt a menekültek ICDL (korábban: ECDL) digitális készségfejlesztésében.  A Next Step azóta is fő célkitűzésének tartja a világ legkülönbözőbb részeiről érkezők segítését, a munkaerőpiacra való beilleszkedésük előmozdítását.

Az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága támogatásával megvalósuló „Outreach, skills development and community building efforts towards vulnerable, disadvantaged PoCs” elnevezésű projektben a résztvevők közül már néhányan az első sikeres vizsgáikon is túl vannak.

ECDL
Az első csoport, amelyik ECDL bizonyítványt szerzett

A csoportban többek között arab, pakisztáni, ukrajnai, afrikai résztvevők is tanulnak, vannak. akik egyetemi hallgatók, mások meg dolgoznak, és a közös nyelv természetesen az angol. Az órák online zajlanak, így például nemcsak azok tudnak bekapcsolódni, akik Magyarországon tartózkodnak, hanem akár külföldről is be lehet jelentkezni. A hetente kétszer, az esti órákban megtartott foglalkozásokon a két kötelező ICDL modulon, vagyis a Számítógépes alapismereteken és az Online alapismereteken túl még további öt modult: Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, az Adatbázis-kezelés, Prezentáció, és az IT biztonság ismereteit tanulják meg a résztvevők a 2023. októberéig tartó tanfolyamon. A vizsgák is angol nyelven, és szintén online, távoli vizsgaként kerülnek megtartásra.

A vizsgára való felkészüléshez a Sophia próbavizsga feladatait oldják meg Pusztai Attila oktatóval, aki egyébként még a bicskei menekülttáborban kezdett és azóta is folyamatosan foglalkozik a világ különböző részeiről érkezett menekültek digitális felkészítésével és ECDL vizsgáztatásával. 

 

 

Címke