Megtartottuk a Neumann 120 képzőművészeti diákpályázat díjátadóját

2023. június 17-én, szombaton délelőtt tartottuk a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában a Neumann 120 képzőművészeti diákpályázatunk kilenc nyertesének - három korcsoport 1-3. helyezettjeinek - díjátadóját.

1
A galéria megtelt érdeklődőkkel, a díjazottak családtagjaival és barátaival

A benyújtott pályaműveket egy négytagú szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai voltak: Dénes Gábor operatőr és filmrendező, Hajdó Ákos, a Fasori Evangélikus Gimnázium igazgatója, Sztojánovits Andrea fényművész és Talyigás Judit oktatási szakértő.

Az ünnepség rendhagyó módon magával a díjátadóval indult, mivel az egyik díjazottnak időben ki kellett érnie a reptérre. Szalay Imre, a Neumann Társaság ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket, és ő adta át az okleveleket és a díjakat. Nagy sikerként könyveltük el, hogy több mint 100 pályamű érkezett a pályázati felhívásunkra. Az első helyezettek tabletet, a második helyezettek vezetéknélküli fejhallgatót, a harmadik helyezettek pedig Csízy László „Programozott grafikák” albumát kapták fődíjként.

2
Kanizsai Patrik László átveszi az oklevelet és a díjat Szalay Imrétől

Ezt követte Garami Gréta művészettörténész, a Deák17 Galéria vezetőjének köszöntője, aki a galéria aktuális „Frissítés elérhető” című tárlatán körbevezetve avatta be a megjelenteket a kiállított művek értelmezésébe.

6
Garami Gréta bemutatja az aktuális kiállítást

A díjátadót ropi és málnaszörp zárta.

Helyezések

  • Krolikowski Ambrus Ede, a „Neumann János: A Marslakó” című, magas színvonalon megalkotott videóművét a szakmai zsűri az 1-4. évfolyamos korcsoport 1. helyezésével díjazta.
  • Hódy Hanna Borbála a „Neumann János” című, magas színvonalon megalkotott videóművét a szakmai zsűri az 5-8. évfolyamos korcsoport 1. helyezésével díjazta.
  • Havai CsongorHa Neumann János üzenne” című, magas színvonalon megalkotott videóművét a szakmai zsűri az 9-13. évfolyamos korcsoport 1. helyezésével díjazta.
  • Csikos AlexaDigitális gyerekkor” című, magas színvonalon kivitelezett alkotását a szakmai zsűri az 1-4. évfolyamos korcsoport 2. helyezésével díjazta.
  • Kanizsai Patrik LászlóA Neumann-elvű PRIMO számítógép eredeti modelljének bemutatása valamint a PRIMO 3D modelljének elkészítése” című, magas színvonalon kivitelezett pályaművét a szakmai zsűri az 5-8. évfolyamos korcsoport 2. helyezésével díjazta.
  • Regele OrsolyaHagyaték” című, magas színvonalon megalkotott pályaművét a szakmai zsűri az 9-13. évfolyamos korcsoport 2. helyezésével díjazta.
  • Tóth PéterSzámítógépes világ” című, magas színvonalon kivitelezett alkotását a szakmai zsűri az 1-4. évfolyamos korcsoport 3. helyezésével díjazta.
  • Elekes PanniTöbbarcú jövő” című, magas színvonalon kivitelezett pályaművét a szakmai zsűri az 5-8. évfolyamos korcsoport 3. helyezésével díjazta.
  • Bába Kristóf MihályAgyból gép – gépből agy” című, magas színvonalon megalkotott pályaművét a szakmai zsűri az 9-13. évfolyamos korcsoport 3. helyezésével díjazta.

5
A boldog díjazottak. Balról jobbra: Regele Orsolya, Bába Kristóf Mihály, Havai Csongor, Kanizsai Patrik László, Krolikowski Ambrus Ede, Elekes Panni és Csikos Alexa

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy a kilenc díjazottból egyedül Tóth Péter nem tudott eljönni, pontosabban egy díjazottat – Hódy Hanna Borbálát, aki éppen osztálykiránduláson vett részt – a családja képviselt. A zsűri is, Hajdó Ákos  személyében, képviselve volt.

A pályaművekből 2023 decemberében nyílik kiállítás a Deák17 Galériában. A kiállításmegnyitót előreláthatólag december 2-án, szombaton fogjuk tartani, és azon nemcsak a díjnyertes alkotások, hanem 43 pályamű fog szerepelni.