Az ICDL világszerte a 17 milliomodik vizsgázót ünnepli

A digitális kompetencia erősítése a munkaerőpiacon, az oktatásban és a társadalomban

17 milliomodik ICDL vizsgázó
Forrás: icdleurope.org

Az ICDL program a közelmúltban jelentős mérföldkőhöz ért abban való küldetésében, hogy a digitális kompetenciák színvonalát minőségi tanúsítási programok fejlesztése, népszerűsítése és világszerte történő biztosítása révén emelje. Az ICDL több mint két évtizedes tapasztalatával a világ több mint 100 országában több mint 17 millió sikeres vizsgázónak adhatta már át az ICDL minősítését.

Tina Wu, az ICDL Asia vezérigazgatója Sanghajban, az ICDL China megnyitó eseményén hivatalosan is bejelentette, hogy az ICDL 17 millió jelöltje világszerte mérföldkőnek számít. A bejelentés ceremóniáján olyan kiválóságok voltak a tanúi, mint Eamon Ryan, az ír környezetvédelmi, klíma- és kommunikációs, valamint közlekedési miniszter, Ann Derwin, Írország kínai nagykövete, Wendy Dorman-Smith, Írország sanghaji főkonzulja, Patrick O'Riordan, az Enterprise Ireland China igazgatója és Lan Xiaoyu, az ICDL China vezérigazgatója.

Ez az eredmény bizonyítja az ICDL rendületlen elkötelezettségét a magas színvonalú digitális oktatás és tanúsítási programok biztosítása mellett, amelyek a digitális írástudás globális szabványait mozdítják elő. Kiterjedt, 20 000 vizsgaközpontból álló hálózatunkkal és évente több mint 2,5 millió, világszerte több mint 40 nyelven megtartott vizsgával, büszkék vagyunk arra, hogy világszerte elismert, a digitális írástudást tanúsító programokat kínálunk. Ezek lehetővé teszik az egyének számára, hogy fejlesszék digitális készségeiket és kompetenciáikat, és ezáltal sikeresek legyenek a mai, gyorsan fejlődő digitális környezetben a munkaerőpiacon, az oktatásban és a társadalomban.

Nonprofit társadalmi vállalkozásként az ICDL a nemzeti számítástechnikai társaságok szakértőinek és globális partnereinek egyedülálló támogatását élvezi a digitális technológia hatékony használatához szükséges készségeket és ismereteket meghatározó, gyártófüggetlen szabványprogramok kidolgozásában.

Szervezetünk kapcsolatban áll különböző oktatási és képzési partnerekkel, helyi és regionális hatóságokkal, nemzeti kormányokkal, nemzetközi fejlesztési szervezetekkel, valamint a köz- és magánszektorbeli munkáltatókkal minden iparágban a programjaink megvalósítása során.

Az ICDL szorosan együttműködik ezekkel a szervezetekkel, és elkötelezett amellett, hogy magas színvonalú digitális készségeket és tanúsítási programokat kínáljon, amelyek összhangban vannak a legújabb iparági fejlesztésekkel és követelményekkel. A digitális készségek fejlesztésére vonatkozó átfogó megközelítésünk hozzájárult ahhoz, hogy a digitális oktatás és minősítések terén megbízható partnerként erős hírnevet szerezzünk magunknak. A nemzetközi ICDL szervezetet a releváns és naprakész tanúsítási programok iránti elhivatottsága értékes partnerré tette mindazon egyének és szervezetek számára, akik digitális képességeiket és versenyképességüket szeretnék növelni.

Az ICDL továbbra is elkötelezett abban, hogy szorosan együttműködik partnereivel, és minden érdekelttel annak érdekében, hogy magas színvonalú, az iparági szabványoknak megfelelő és naprakész digitális készségeket és tanúsítási programokat nyújtson. Ahogyan a digitális környezet folyamatos fejlődik, az ICDL ugyanúgy a jövőben is elkötelezett lesz aziránt, hogy az egyének és a szervezetek számára a szükséges készségeket és kompetenciákat biztosítsa a mai digitális világunkban való boldoguláshoz.

ICDL minőségi szabványok

Az ICDL elhivatott a minőségi tanúsítási programok fejlesztése, népszerűsítése és biztosítása iránt, azért, hogy lehetővé tegye az IKT szakszerű használatát világszerte az egyének, a szervezetek és a társadalom boldogulása érdekében. Az ügyféligények kielégítése érdekében az ICDL a nemzetközileg elismert ISO 9001:2015 minőségi szabványon alapuló, de saját minőségirányítási rendszert hozott létre. E szabvány betartása biztosítja, hogy az ICDL tanúsítási programok kidolgozásának, nyomon követésének folyamatai hatékonyak és eredményesek legyenek, valamint folyamatos értékelés és fejlesztés tárgyát képezzék.

Ha többet szeretne megtudni a nemzetközileg elismert ICDL szabványokról, látogasson el a https://icdleurope.org/policy-and-publications/recognitions/weboldalra.

Új modulok

Az ICDL rugalmasságára jellemző a legújabb technológiákra való nyitottság. Az angol nyelvű felületeken már elérhető a Blockchain modul is:

 

The Blockchain module consists of elearning followed by a brief certification test. Together, these components deliver a short, focused professional development solution. On completion, candidates will be able to: 

  • Understand the term blockchain, its origins and development.

  • Identify the key principles of blockchain and the phases of a blockchain transaction.

  • Recognise common blockchain examples including cryptocurrency, smart contracts and non-fungible tokens.

  • Recognise the advantages and disadvantages of using blockchain.

  • Consider the uses and benefits of blockchain for specific sectors 

A cikk a ICDL CELEBRATES 17 MILLION CANDIDATES WORLDWIDE: EMPOWERING DIGITAL COMPETENCE IN THE WORKFORCE, EDUCATION AND SOCIETY - ICDL Europe alapján készült.

Címke