Új ICDL vizsgaközpont kezdi meg hamarosan a működését

 

Dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke ünnepélyes keretek között aláírta a néhány éve alapított, budapesti székhelyű BZSH Külkereskedelmi Technikum ICDL vizsgaközponti szerződését.

A 2023. november 7-én tartott eseményen egyéb stratégiai megállapodások megkötésére is sor került: a Külkereskedelmi Technikummal történő szakmai együttműködésről a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának dékánhelyettese, Dr. Forgács Anna, és az EuroExam International Kft. ügyvezetője írták alá a dokumentumokat.

BZSH Külkereskedelmi Technikum csoportkép

Mint ahogyan Salusinszky András, az intézmény igazgatója elmondta:

Az együttműködések révén a diákjainknak lehetőségük nyílik arra, hogy jó eredményeik alapján akár állami ösztöndíjas helyre is bekerülhessenek az egyetem – BGE - megfelelő szakára. Nagyon fontosnak tarjuk továbbá, hogy a tanulók magas szintű nyelvi képzésben vehessenek részt, és itt helyben nyelvvizsgát tehessenek. A Külkereskedelmi Technikum ezt angolból és olaszból is biztosítani fogja. Azt pedig nem is kell külön hangsúlyozni, hogy a digitális készségek nélkül ma már nem lehet létezni, ha piacképes tudáshoz és szakmához szeretnénk juttatni diákjainkat. Ezért is szeretnénk ICDL bizonyítvány megszerzését is elérhetővé tenni számukra.”

A Külkereskedelmi Technikum úgy tervezi, hogy 2024 tavasszal indítja el a vizsgáztatást, és az elkövetkezendő tanévben pedig felmenő rendszerben minden diákja számára lehetővé teszi, hogy megszerezze az ICDL bizonyítványt.

Az új ICDL vizsgaközpontnak sok sikert kívánunk!

Stratégiai megállapodásokat kötött a BZSH Technikuma - BZSH

 

Címke