Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság frissített IT biztonsági tankönyve

Nagy érdeklődéssel fogadták a Neumann Társaság által kiadott IT biztonság közérthetően című könyv bővített verzióját, huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le a hiánypótló tankönyvet. Az olvasó a tankönyvben átfogóan tájékozódhat az információbiztonság kérdéséről, különös figyelmet fordítva a gyermekek védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

Az IT biztonság közérthetően 5.0 című könyv online bemutatóján a szakértők hiánypótlónak nevezték a megjelentetett művet, merthogy a stílusa közérthető és olvasmányos, ugyanakkor a tartalma alapos. Dr. Keszthelyi András, a könyv szakmai lektora szerint: „A szerzők jól eltalálták a tudományos ismeretterjesztési egyensúlyt a szakmai ismeretekkel rendelkezők és a nem szakember olvasók között.”

IT biztonság közérthetően

A most megjelent tankönyv az előző, 2019. évi változatot bővítette ki, aktualizálta, hiszen az azóta eltelt időszakban számtalan változásnak lehettünk tanúi. Az is bebizonyosodott, hogy az életünk minden területét átható digitalizáció a biztonság kérdését is felhangosítja. Éppen ezért nagyon fontos szerepet kap az információbiztonság kérdése, amelyről e tankönyvben átfogóan, de ugyanakkor a lényegesebb részleteket kiemelve olvashatunk, tanulhatunk. Felkészülhetünk a munkánk, a magánéletünk során, és különösen figyelmet fordítva a gyermekeink védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

A szerzők, Dr. Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos a téma kiváló szakértői, már több évtizede foglalkoznak információ biztonsággal. De nemcsak elméleti síkon mélyültek el a kiberbiztonságban, hanem mindennapi gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, és ezeket is megjelenítik a tankönyv jelenlegi, 5. kiadásában.

A Neumann Társaság nem most kezdett el foglalkozni az információbiztonság kérdésével. Ezt bizonyítja az is, hogy az ICDL (korábbi néven ECDL) modulok közé mintegy már egy évtizede beemelte a Cyber Security nemzetközi ICDL modul követelményeit, vagyis magyarul az IT biztonság vizsgamodult. Ezzel egyidőben készült el a téma fontosságára való tekintettel az IT biztonság közérthetően tankönyv, amely egyébként mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek egy sikeres ICDL IT biztonság vizsga letételéhez szükségesek.

“Napjainkra a kiberbiztonság korosztálytól és szakmától függetlenül mindannyiunk ügye, mindenkinek jó szívvel ajánlom az IT biztonság közérthetően tankönyvet, amely az ICDL-képzés részét képezi. Utóbbi lehetőséget kínál a munkáltatóknak arra, hogy fejlesszék munkavállalóik digitális készségeit, ily módon segítve a munkavégzés hatékonyabbá tételét külön betanítás nélkül” - mondta el Szalay Imre, a Neumann Társaság ügyvezető igazgatója.

A társaság társadalmi felelősségvállalása okán, és támogatóinak köszönhetően a könyvet ismét ingyenesen elérhetővé tette bárki számára a honlapon keresztül. A könyv új, bővített kiadása rendkívüli érdeklődésnek örvendett, hiszen mindössze huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le.

Címke