Folyamatos a megújulás az ICDL programban is

Az előttünk álló időszakban az ICDL programban több olyan fejlesztést tervezünk, amely egyrészt a nemzetközi vizsgarendszer tendenciáival is összhangban van, másrészt az itthoni igényeket, például a felsőoktatási felvételi plusz pontszámokba való beszámítás miatti növekvő érdeklődést elégítheti ki.

- Rákosi Szilvia írása -

A már meglévő automatikus vizsgákat további vizsgamodulokkal egészítjük ki. A haladó szintű Advanced modulokból már eddig is lehetett vizsgázni, csak éppen nem automatikusan, hanem csak „hagyományos” módon: a vizsgázó papír alapon kapta meg a feladatokat, és azokat a számítógépen oldotta meg. A feladatok értékelését az erre jogosultsággal rendelkező vizsgáztató végezhette el. Az Advanced modulokat a Sophia vizsgaszoftver ilyen irányú fejlesztésével majd már automatikusan lehet teljesíteni, és az értékelést is a szoftver végzi el. Mivel a Advanced, vagyis a haladó szintű Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés és Prezentáció modulok vizsgázása ezentúl sokkal egyszerűbbé válik, remélhetően többen vállalkoznak arra, hogy tudásukat magasabb szinten is próbára tegyék.

digital skills

Már csak azért is, merthogy már az idei, 2024-es felvételin a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az ICDL Advanced 4 modulos PROFI tanúsítványt 75 plusz pontszámmal számítja be a felvételin.

A ICDL Foundation (nemzetközi ICDL Alapítvány) honlapján egyre bővülő modulválaszték található, és a különböző célcsoportok számára az Alapítvány bizonyos modulokat javasol. Így például a diákok számára, vagyis az ICDL Digital Student programban szerepel a Robotika (Robotics) modul is, amelyet Társaságunk az idén kíván bevezetni. A Robotika és a Mesterséges Intelligencia (Artificial Intelligence) modulokat szintén a Sophia vizsgaszoftverrel, automatikus vizsgán lehet majd letenni.

A követelmények megtalálhatók lesznek a Neumann Társaság honlapján, és szintén terveink között szerepel, hogy ezekről online és személyes tájékoztatókat, workshopokat tartsunk.

A fejlesztésekhez az eddigi évekhez hasonlóan a United Way Magyarország támogató szervezet közvetítésével és közreműködésével az LSI Informatikai Oktatóközpont nyújt Társaságunknak pénzügyi erőforrást. Köszönjük!

 

LSI logo               United Way logo

Címke