International Girls in ICT Day Szegeden

A Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállítása és Women4Cyber Hungary az International Telecommunication Union (ITU) Girls in ICT Day programsorozathoz csatlakozva pályaorientációs napot szervez április 25-én, csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Agorában.

Girls in ICT Day

Az érdeklődők megismerkedhetnek az IT szakmákkal, betekintést nyerhetnek a női informatikusok digitális jelenlétébe, a digitális tér biztonságos használatába. A pályaorientációs napot interaktív stand, szabadulószoba, logikai feladatok és rejtvények fogják színesíteni. 

Az eseményen kerül sor a Neumann Társaság Női példaképek az informatikatörténetben diákpályázat eredményhirdetésére, valamint Dán Klára és Péter Rózsa tablóinak felavatására.

Program:

  • 10:00-10:30 - Nők a tudományban (Talyigás Judit) - Dán Klára és Péter Rózsa tablóinak felavatása, Női példaképek az informatikatörténetben diákpályázat eredményhirdetése
  • 10:30-11:00 - IT szakmák bemutatása (Polereczki Andrea) - Adatbányászattól az AI-ig, az IT csodálatos világának bemutatása a főbb irányok és érdekesebb specializációk ismertetésén keresztül.
  • 11:00-12:00 - Női informatikusok a digitális térben (Polereczki Andrea) - Történelmi hőseink és technológiai újítóink jelentős része hölgy az Informatika területén. Napjainkban számos területen képviselnek szintén vezető beosztást. Női példaképként számos területen segítik a következő generációk oktatását. Bemutatásuk közben számos területet érinteni fogunk, melyekkel a Lányok szélesebb tájékoztatása a célunk az Informatikai területen történő elhelyezkedésük elősegítésére.
  • 12:00-14:00 - JobCorner, szabaduló szoba, logikai feladatok, rejtvények

Az eseményhez online is lehet csatlakozni!

Regisztráció: Személyes vagy online részvételre regisztrálni 2024. 04. 05-től lehet ezen az oldalon.