ICDL vizsgaközpont alakult az ELTE Savaria Egyetemi Központban

A vizsgáztatás az Informatikai Kar Műszaki Intézetében kap helyet.

A Savaria Műszaki Intézet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának részeként fő feladatának a műszaki oktatás megvalósítását tekinti. Az intézet elsősorban a leendő gépészmérnököknek, műszaki menedzsereknek és technika tanároknak oktatja azokat a műszaki, gazdasági és menedzsment alapismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek szakmájuk műveléséhez. Az ELTE Informatikai Karának vezetése ezek mellett vállalta fel, hogy a szombathelyi Intézményükben ICDL akkreditált vizsgaközpontot hoz létre.

1

A vizsgaközpont vezetésével Dr. Nemes József, PhD egyetemi docenst bízták meg, akinek célja, hogy ismét fellendítse az ICDL vizsgáztatást Szombathelyen. A tervek szerint vizsgákra való felkészítést is indítanak majd, és természetesen nemcsak egyetemisták, hanem bárki: diákok, pedagógusok, munkavállalók vagy éppen munkanélküliek is jelentkezhetnek a képzésekre és a vizsgákra, amelyeket a korszerűen felszerelt egyetemi informatika termekben szerveznek.

Az ICDL iránti érdeklődést minden bizonnyal az is növeli, hogy a sikeres ICDL vizsgákat már több egyetemen is beszámítják többletpontként, és még az sincs kizárva, hogy ezekhez az ország legnagyobb egyeteme is csatlakozik majd.

Rákosi Szilvia