Újabb egyetem csatlakozott az ICDL vizsgákat beszámító felsőoktatási intézmények köréhez

A győri Széchenyi István Egyetem a napokban arról tájékoztatta Társaságunkat, hogy a 2026-os évi felsőoktatási felvételi eljárás során már beszámítható lesz a felvételi plusz pontszámokba az ICDL tanúsítvány.

A Széchenyi Egyetem egyre inkább meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak, 2023-ban 40 százalékkal több hallgató választotta a győri egyetemet, mint az azt megelőző években.

Az egyetem egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy 2023 szeptemberében mintegy ötezer elsőéves kezdte meg itt tanulmányait, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 3500 gólyához képest. A Széchenyire nemcsak a szomszédos vármegyékből jelentkeznek, de egyre többen jönnek az ország távolabbi pontjairól is.” – olvasható az egyetem honlapján.

1

Az intézmény fontosnak tartja a digitális kompetenciák elismerését, így minden képzés esetén, adhatók lesznek a többletpontok, vagyis a Széchenyi István Egyetem képzési palettáján megtalálható jogi, igazgatási, gazdasági, közszolgálati, mérnöki, agrár- és élelmiszertudományi, bölcsészeti, informatikai, pedagógiai, nemzetközi, egészségügyi, szociális, művészeti és sporttudományi képzési területén is. Vagyis ez azt jelenti, hogy a felvételizők a közel 80 közül bármelyik szakra jelentkeznek, minden esetben megkapják az ICDL-ért a plusz pontokat.

Az egyetem vezetősége az az ICDL vizsgákért adható plusz pontokat az alábbiak szerint határozta meg:

  • 4 modulos (Basic) ICDL tanúsítvány: 10 pont
  • 7 modulos (Standard) ICDL tanúsítvány: 15 pont
  • 4 Advanced modulos ICDL PROFI tanúsítvány: 20 pont

Rákosi Szilvia

Címke