Beszámoló a 7. Térinforrás meetupról

Április 23-án hetedik alkalommal rendezte meg a Térinforrás meetupot a Térinformatikai és Távérzékelési Szakosztály. A helyszín ismét változott, ezúttal a Grund Leó nevű különtermében hallgathatták meg és folytathattak eszmecserét a résztvevők az alábbi előadásokról.

Kis Dávid beszámolója

1

Jung András (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet) ismertette a résztvevőknek a képalkotó és nem képalkotó spektrális téradatgyűjtés különböző megközelítéseit, a mérési módszerek fontosságát, illetve ezek előnyeit és korlátait.

Vízhányó József (GDi Magyarország) a jelenleg elérhető képfeldolgozás világába vezette be a résztvevőket, a szakterület piacvezető vállalkozásának, az ESRI-nek a termékeit és szolgáltatásait bemutatva. Prezentálta az ArcGIS platform széles körű funkcionalitását, összehasonlítva az elemzési eszközöket, a nyílt és nem nyílt forráskódú palettából is merítve.

Illyés András (BME Aerospace) bemutatta az Aerospace Team eredményeit és jövőbeli terveit a rakétasportok terén, azaz, hogyan jött létre az Aether S nevű, egyedi szuperszonikus szuborbitális kutatórakéta-platform. A fedélzeti kisérletekhez potenciális együttműködők jelentkezését várják az aero@bmeaerospace.hu címen.

Akinek felkeltettük az érdeklődését, szeretettel várjuk a rendezvénysorozat következő alkalmára!

Galéria