ICDL fórum

ICDL fórumot tartunk 2024. május 28-án vizsgaközpont-vezetők, felkészítő tanárok, vizsgáztatók számára

A tanévzárónak is tekinthető eseményen az ICDL jelenlegi helyzetét tekintjük át, azt, hol is állunk most, a 2024-es év első félévében: milyen eredményeket értünk el számokban kifejezve, és az ICDL elfogadottsága tekintetében. Beszámolunk az online és a személyesen lefolytatott minőségellenőrző látogatások tapasztalatairól, ismertetjük a vizsgaközpontok jó gyakorlatait is.

Mint minden ilyen alkalommal, most is szó esik majd az automatikus vizsgarendszer, a Sophia működéséről, amelyről több vizsgáztató is igen pozitív visszajelzéseket adott már eddig is, annak ellenére, hogy az Online alapismeretek és a Képszerkesztés vizsgamodulokkal időnként előfordulhatnak még problémák.

1

A következő tanévre tervezett fejlesztésekről is tájékoztatjuk a kollégákat, például egy új modult kívánunk bevezetni, amelynek előkészítése már megkezdődött. Az ősszel pedig – a többéves online kapcsolattartás után – személyes rendezvényt szervezünk, ennek időpontját és helyszínét már most kitűztük: 2024. október 10., Szeged, amelyhez a helyszínt a Szent-Györgyi Albert Agora adja majd.

Az idén került sor Társaságunk ICDL Irodájának nemzetközi auditjára is, ennek során a Nemzetközi ICDL Alapítvány behatóan átvizsgálja a magyarországi ICDL vizsgarendszert. A működésünk értékelése még most folyik, a fórumon várhatóan már ennek eredményéről is tudósíthatunk.

Az online formában megrendezésre kerülő, 15 órakor kezdődő eseményen a Neumann Társaság új vezetőségét, Képes Gábor ügyvezető igazgatót, és Malmos Katalin igazgatóhelyettest is megismerhetik a résztvevők.

Rákosi Szilvia