Újabb nemzetközi siker: első helyezés a RoboCup Junioron, Ausztriában!

Május 9-10-én tartották a „RoboCupJunior Austrian Open 2024” nemzetközi robotika versenyt, melyen sok nemzet robotika-szerelmesei, tanárai és lelkes érdeklődői gyűltek össze. A versenynek a Graz Messe Center adott helyet.

A legjobb csapatokat 4 szakágban választották ki:

  1. kreatív előadások robotokkal
  2. kutató-mentő robotok
  3. robotok focijátékokban
  4. autonóm mobil logisztikai robotok

A helyszínen változatos, érdekfeszítő interaktív programokat szerveztek. A közreműködő Grazi Műszaki Egyetem (TU Graz) és a támogatóként jelenlévő technológiai cégek bemutatóit is megtekinthették a résztvevők és látogatók.

2

Magyarországot a The British International School Budapest (BISB) „DIVE&CLEAN” Team képviselte, az OnStage (humán-robot interakciós előadás) kategóriában. A csapat kapitánya Ivánka Laura, már fizikai versenysportokban is kiváló eredményeket ért el, és ebben a kategóriában kitűnően ötvözte készségeit a magasfokú technikai, robotépítési, programozási kihívásokat leküzdő ismeretekkel.

Ez a kategória kreatív és autonóm fizikai robotok tervezésére, építésére és programozására ösztönzi a csapatokat. A cél egy élő robotos előadás létrehozása, amely a technológia széles skáláját alkalmazza a közönség bevonására. Ez magában foglal előadást, táncot, történetmesélést, színi előadást, művészeti installációkat. A csapatokat arra ösztönzi, hogy legyenek kreatívak, innovatívak és szórakoztatóak, mind a robotok tervezésében, mind pedig az előadás kialakításában.

Laura

A RoboCupJunior Austrian Open 2024 / OnStage kategória 1. helyezettje a BISB DIVE&CLEAN csapata. Csapatkapitány: Ivánka Laura

A csapatokat a következő szempontok mentén bírálják el: technikai bemutató, technikai leírás poszter, technikai interjú, OnStage előadás.

Majoros József

A Budapesti Eötvös József Gimnázium Kreatív Robotika műhelye már eddig is több sikeres verseny felkészülésnek adott teret, ahol a gyorsan fejlődő technológia élményszerű megismertetésével inspirálja a fiatalokat innovatív gondolkodásra és alkotótevékenységre.

Galéria