A McDonald’s újból támogatja hátrányos helyzetű fiatalok ICDL bizonyítványhoz jutását

A 2023-as kisvárdai projekt után az idén debreceni fiatalok digitáliskompetencia-fejlesztésére írt ki pályázatot a McDonald’s megbízása alapján az amerikai adományhálózat magyarországi irodája, a United Way.

1A Neumann Társaság nyertes projektje fiatalok ICDL felkészítését és vizsgáztatását tűzte ki célul, így ezúttal a debreceni térségben 15 fiatal részesülhet támogatásban.

A projekt indítására már a nyári szünet előtt sor kerül, a felkészülést és a vizsgákat pedig az őszi tanév folyamán tartják. A projektben azok a hátrányos helyzetű diákok vehetnek részt, akik megfelelő motivációval rendelkeznek, és ezáltal biztosított, hogy sikeresen vizsgáznak majd, és ICDL BASE (4 modulos) bizonyítványt szereznek. A 45 órás felkészítés a két kötelező, a Számítógépes alapismeretek és az Online alapismeretek modulokból, valamint két választható modulból, a Szövegszerkesztésből és az IT biztonságból történik – és értelemszerűen a vizsgák is ezekből a témákból lesznek.

A projekt megvalósításában a sok éves ICDL vizsgáztatási tapasztalattal is rendelkező debreceni Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda Kft. működik közre.

Rákosi Szilvia

Köszönjük a támogatást!

United Way Magyarország United Way logo