ICDL vizsga COVID-19 alatt

A koronavírus okozta veszélyhelyzet ideje alatt, a személyes kontaktusok kerülése érdekében az ICDL vizsgákat távoli vizsgaként is meg lehet tartani. Ez jellemzően úgy történik, hogy a vizsgázó az otthonában a saját számítógépén vizsgázik. A vizsgáztató és a vizsgázó online kapcsolatban vannak, így a vizsgázó folyamatosan felügyeli a vizsgát, hasonlóan ahhoz, mintha a vizsgateremben lennének.

A vizsgázónak a vizsgafeladatok megoldásához megfelelő számítógéppel és szoftverekkel, folyamatos internet hozzáféréssel, valamint kamerával és mikrofonnal kell rendelkeznie. A vizsga ideje alatt a helyiségben más nem tartózkodhat, csak ő, és értelemszerűen semmilyen külső segítséget nem vehet igénybe. A vizsgáztató a vizsga menetét, a vizsgázó munkáját megfelelő technikai eszközökkel folyamatosan ellenőrzi Egy időben egyszerre csak 6 vizsgázó vizsgázhat. 

Az ICDL online vizsgákat is az akkreditált vizsgaközpontok szervezik.

A távoli (online) vizsgáztatás az akkreditált vizsgateremben megtartott vizsgák lehetséges változata, amely szükségmegoldásként a veszélyhelyzetben alkalmazható.

Ld. még: 

Címke