12min Ignite Talks - CreativIT meetup

Három téma, négy előadó, tizenkét perc, három ingyen sör

Hely

Hungi Vigadó, Szeged

Dátum

2020.02.07.

Energiahasználat, fenntartható város, munkaerőpiac: ezekről szól 2020 első szegedi meetupja. Cooper-tesztek, szóban, futni nem kell, de az idő itt is tizenkét perc.

Tavaly az NJSZT szegedi Creativ_it szakmai közössége köré szerveződött informatikai cégek gondoltak egy merészet: az tök oké, hogy ők szeretik egymást, jóban vannak, és mindenféle príma dolgokat csinálnak, ám ezekről

elég kevesen tudnak, szükség van egy fórumra, ahol közösséget lehet építeni, ahol aktuális, érdekes, hasznos információkat kaphatnak a város informatikusai, és a gyors technológiai fejlődéssel lépést tartani szándékozó érdeklődők.

Ezért aztán a hamburgi 12min.me ötletét átvéve úgy döntöttek, kilépnek a fényre, és beszélgetős délutánokat szerveznek. A színpad a Hungi lett. Gondoskodtak arról, hogy ne szétfolyós, szunyókálós előadások legyenek, amelyeknek a végén a „Van kérdés?”-re a moderátor felel, „Akkor ezek szerint nincs. Köszönöm szépen!”

Három téma, jellemzően három előadóval – persze, hogy most van kivétel – témánként tizenkét perc. Majd témánként tizenkét percnyi kérdés–válasz szekció, végül háromszor tizenkét perc networking.

Hogy az mi is? Derüljön ki a helyszínen február 7-én, pénteken! Kezdés hatkor.

Kik az előadók és miről beszélnek?

Knezevics Viktor, BP Szeged: Duális kihívás a világ energia használatában

Mi is a duális kihívás az energiapiacon? Van-e megoldás a növekvő energiaigény és a klímacélok együttes kielégítésére? Mit várhatunk el a gazdaság szereplőitől, az energiavállalatoktól, a kormányoktól és önkormányzatoktól és az egyéntől?

Nagy Sándor alpolgármester

Fenntartható város. Mitől lesz fenntartható egy város, milyen aspektusai vannak ennek: költségvetési, környezeti, mobilitási, társadalmi, közösségi. És hogy függ össze a menő éttermek száma a gazdaság fejlődésével?

Kiss Alexa, Nyári Judit, BP

Hova tovább, munkaerőpiac? Mit lát egy munkáltató, hova tart a munkapiac? Mi a jövő, mi várható felelősség terén? Mit kell tudni a jövő munkavállalóinak? Hogyan alakulnak át a vállalati kultúrák és hol az emberek tűréshatára a gyorsan változó környezetben?

Facebook-esemény itt.

És igen, a creativ_it minden érdeklődőt meghív három ajándékitalra (sörre, borra, üdítőre/gyümölcslére/ásványvízre, lásd még soft drink), ami mellé némi ropogtatnivaló is akad.

gszl

Eredeti megjelenés: Szeged.hu

CreativIT Meetup

https://www.facebook.com/creativitszeged

https://creativit.hu/

https://njszt.hu/hu/szakmai_kozosseg/creativit

https://12min.me/en/