ICDL Tanévnyitó és az ICDL vizsgaközpontok XXIV. országos fóruma

Hely

online

Dátum

2022.09.15.

2022. szeptember 15-én, 14 órától ECDL/ICDL online rendezvénnyel kezdjük az új tanévet.

A tanévnyitó fórumon áttekintésre kerülnek az elmúlt időszak nemzetközi és hazai eredményei, valamint a várható változások, új trendek és a Neumann Társaság új, őszi akciójának, az ICDL Kihívás!-nak a szabályai is.

ICDL

A tervezett program szerint az eseményen külföldi előadók is részt vesznek, és lesz alkalom a vizsgaközpontoktól előzetesen feltett, illetve az ott felmerülő kérdések megvitatására is. Elsőként a nemzetközi ICDL Alapítvány regionális igazgatója, Linda Keane az európai és a világ más földrészein is bevezetett ICDL program jelenlegi helyzetéről, a vizsgarendszer fejlesztéséről, a folyamatosan megújuló modulrendszerről tart előadást.

Jövőre ünnepeljük a számítógép „atyjának”, Neumann János születésének 120. évfordulóját, amelyre a Társaság számos intézménnyel együttműködve készül. Szalay Imre, a Neumann Társaság igazgatója ismerteti majd a jubileumi programsorozatot, és az abba való bekapcsolódás lehetőségeit, valamint az ECDL/ICDL program hazai működéséről, a várható változásokról, a minőségbiztosítás új szabályairól, az ICDL brandre való átállásról beszél majd.

A Sophia automatikus vizsgaszoftvert fejlesztő cég, a Sophia Testing GmbH ügyvezetője, Thomas Geretschläger az új fejlesztésekről, így például az adaptív tréningnek nevezett e-learning, interaktív gyakorló vizsgapéldatárról tájékoztatja a fórumon résztvevőket.

Erdősi Péter Máté, a Neumann Társaság IT biztonság szakosztályának képviseletében, és úgyis, mint az eddigi Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás tananyagának és vizsgafeladatainak szerzője ismerteti majd a tananyag, a vizsgafeladatok és modulvizsga módosításának részleteit. 

A tanévnyitó fórumon kerül hivatalosan meghirdetésre az ICDL Kihívás! elnevezésű, teljesen újszerű akció, amelyre bárki nevezhet, ha próbára szeretné tenni digitális készségeit.

A tanévnyitó fórumot elsősorban a vizsgaközpontok, vizsgáztatók számára rendezzük, de a vizsgákra felkészítő oktatókat, tanárokat és a téma iránt érdeklődőket is szívesen látjuk. 

Az ECDL/ICDL online tanévnyitó fórumon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://njszt.hu/hu/ecdl/icdltanevnyito2022