2020. február elejétől e-vizsgakártya és e-bizonyítvány váltja fel az ECDL-ben a papír alapú dokumentumokat

Az elektronikus dokumentumok bevezetése összhangban áll a digitális kor követelményeivel, és csökkenti a papír felhasználást is, amely szintén fontos a fenntartható növekedés, a környezetvédelem szempontjából is.

A vizsgázók számára is könnyebbséget jelent az e-dokumentumok bevezetése, hiszen nem kell megőrizni a papír alapú bizonyítványt, vizsgakártyát (ezért elveszíteni sem lehet), hiszen bárhonnan elérhető, és bármikor elküldhető, feltölthető elektronikusan például egy álláshirdetésre vagy egyetemre jelentkezéskor.

 

E-vizsgakártya és vizsgázói fiók

A vizsgázók az ECDL online adatbázisában saját online fiókkal rendelkeznek. Itt, belépés után megtekinthetik e-vizsgakártyájukat, amelyen látszik, hogy mely modulvizsgákat teljesítették már.

Az ECDL-be való regisztrációkor a jelentkező a megadott e-mail címen kap értesítést arról, hogyan léphet be a vizsgázói fiókjába.

A vizsgakártya aktuális állapotát a vizsgázó bármikor megtekintheti. 

 

Azok a vizsgázók, akik már korábban regisztráltak, és már van papír alapú vizsgakártyájuk, de még nem fejezték be a vizsgáikat, szintén használhatják a vizsgázói fiókot. A hozzáférési adatokat a vizsgaközpont küldi meg a vizsgázó megadott e-mail címére.

Amennyiben a vizsgázó a regisztrációkor nem adott meg e-mail címet, úgy a vizsgázónak fel kell vennie a kapcsolatot azzal a vizsgaközponttal, ahol őt regisztrálták, és utólag meg kell adni az e-mail címét.

Ha a vizsgázó olyan papír alapú vizsgakártyával rendelkezik, amelyre a további sikeres vizsgákat lehet még igazolni, a vizsgaközpont döntésén múlik, hogy a vizsgakártyára még továbbra is ráírják-e a vizsgák sikeres teljesítését.

Mindenesetre 2020. február 1. után a papír alapú vizsgakártyát már nem kötelező használni.

 

E-bizonyítvány

A vizsgázó az e-bizonyítványának elkészüléséről e-mail-ben értesítést kap.

A vizsgázó a saját online fiókjába belépve töltheti le az e-bizonyítványát, amelyet igény szerint ki tud nyomtatni.

Az elektronikusan hitelesített, időbélyegzővel ellátott e-bizonyítvány a feltételek teljesülése esetén (megfelelő számú vizsga, regisztrációs határidőn belüli teljesítés) minden vizsgázó számára kiállításra kerül.

 

Papír alapú, keményfedeles bizonyítvány

A vizsgázók külön díj ellenében igényelhetik e-bizonyítványuk papír formátumban való kiadását is.

Díja: 2023. február 1-től 5000 Ft. A bizonyítványt az ECDL Iroda a vizsgázói fiókban megadott lakcímre (tartózkodási helyre) postázza. A díjba a postaköltség is beleértendő.

 

További információ:
ECDL Iroda
Telefon: +36 1 472 27 10., +36 1 472 27 20.
E-mail: recepcio@njszt.hu

Galéria

Címke