Informatikai Konferencia a Sárospataki Comenius Campuson

2020. november 17.

2020. november 17-én „Digitális kultúra oktatási aspektusai” címmel regionális informatikai konferenciát szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán a Reáltudományok Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának Digitális Pedagógia Munkabizottsága.

KonferenciaA konferencia-sorozat általános célja megismertetni a térség érdeklődő pedagógusait, illetve a pedagóguspályára készülő hallgatókat az informatika nevelési-oktatási intézményekben való alkalmazásának aktuális kérdéseivel. Ezévben előadások hangzottak el a digitális pedagógiában rejlő lehetőségekről, a digitális pedagógia módszertani modelljeiről, az idevonatkozó magyarországi helyzetképről.

Az idei rendezvény online módon valósult meg, közel 50 fő érdeklődő vett részt „élőben” a közvetítésen.

A konferenciát gyermekek számára meghirdetett animációkészítő pályázat kísérte, amelyre alsós gyermekek küldték el ötletes munkáikat. A legjobbnak ítélt animációk készítői könyvjutalomban részesültek.
A rendezvény anyagi hátterét idén is a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete biztosította.

A konferencia programja letölthető.