ICDL PROFI a profiknak! – új minősítés a digitális kompetenciák igazolására

Az alapmodulokon kívül 4 egyéb, speciálisabb vagy magasabb szintű ECDL modulból kell vizsgát tenniük azoknak, akik az ICDL PROFI minősítést szeretnék megszerezni. Az ICDL PROFI bevezetésére várhatóan 2022. február 1-től kerül sor.

ICDL Profi

Az ECDL modulok palettája folyamatosan bővül és változik. Az újabb és újabb technológiai igények megjelenésével kerülnek bevezetésre korszerű vizsgamodulok, mint például legutóbb az Online együttműködés és a Kódolási alapismeretek (Phyton) modulokból is lehet már vizsgát tenni. Ezek ismerete, vagyis az együttműködési készség, az algoritmikus gondolkodás, a különböző felmérések alapján ma már a legfontosabb munkavállalói képességek közé tartozik.

A „hagyományos”, vagyis a 4 és 7 modulos ECDL bizonyítványok mellett 2022. februárjától egy harmadik fajta minősítés megszerzésére is lehetősége lesz azoknak, akik speciálisabb digitális tudásukról kívánnak tanúsítványt szerezni.

Az ICDL PROFI, amelynek elnevezése is már a nemzetközi brandet követi (ECDL helyett ICDL), lehetőséget nyújt arra, hogy az egész életen át tartó tanulás jegyében az egyének digitális tudásuk fejlődéséről tanúsítványt kaphassanak. Ha például valaki Kódolási alapismeretekből, Webszerkesztésből, IT biztonságból és Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás modulokból tesz sikeres vizsgát, számára automatikusan elkészül az ICDL PROFI minősítés.

Ma még egyelőre 12 modul számít bele az ICDL PROFI-ba, ezek közül 5 automatikus vizsgával, 7 pedig manuális vizsgával teljesíthető. Az olyan alapmodulok, mint például a Számítógépes alapismeretek, vagy a Szövegszerkesztés, vagy pedig csak a meghatározott célcsoportok számára érdeklődésre számot tartó modulok (IKT pedagógusoknak, OCD stb.) csak a 4 illetve a 7 modulos bizonyítványokba számítanak bele.

Címke