Megújuló ECDL - Előkészületben az ECDL program jövő évi változásai

2022-ben a brandváltás és egy harmadik típusú digitális minősítés bevezetése lesz az újdonság.

1997 óta az akkor még csak Európában tért hódító ECDL vizsgarendszer időközben világméretűvé vált. Ennek okán természetes, hogy az European Computer Driving Licence elnevezés már nem tűnt megfelelőnek például Ázsiában vagy Afrikában, így az ECDL rövidítést felváltotta az ICDL – digital skills standart brandnév.

ICDL

Az új elnevezés-, arculat- és logóváltást a Neumann Társaság 2022-től vezeti be, oly módon, hogy az ECDL és ICDL a következő évben még együtt „futhat”, és fokozatosan, egy év alatt kell átállni az ICDL elnevezésre, és lecserélni az eddig használatos logót az újra.

Az ECDL vizsgaközpontok működési szabályzatában, amelynek a változtatásai minden év február 1-től lépnek életbe, rögzítésre kerül a fokozatos brandváltás ténye, a széles körű tájékoztatásra pedig a jövő évben kerülhet majd sor.

Jövő év februárjától egy, további rendszerszintű változás lép életbe: bevezetésre kerül a 4 illetve 7 modulos bizonyítványon kívül az úgynevezett ICDL PROFI minősítés, amely azt igazolja, hogy a tulajdonosa az alapmodulokon kívül magasabb szintű, illetve speciálisabb digitális készségekkel rendelkezik.

A vizsgáztatásban 2021-ben jelentős változást eredményezett a Sophia automatikus vizsgák bevezetése, azóta már 10 modulból is lehet ilyen módon vizsgát tenni. Ugyancsak igen lényeges módosítás volt a különböző típusú regisztrációk (diák, felnőtt, stb.) egységesítése és érvényességének korlátlan ideig való meghosszabbítása (a korábbi 3 illetve diákok számára 4 év helyett), és a regisztrációs díjak emelése is.

A Neumann Társaság 2022-ben egyéb módosításokat, például díjemelést nem tervez.

Címke