Az ICDL PROFI a munkáltatók számára is pontos képet adhat a munkavállaló digitális kompetenciaszintjéről

Ma már egyre több munkáltató várja el a dolgozóktól a magasabb szintű felhasználói ismereteket. Az ECDL vizsgaközpontok tapasztalatai alapján ez főként a táblázatkezelésre vonatkozik. Ugyanakkor a munkáltatók többnyire nem igénylik, hogy a munkavállaló az elsajátított tudásáról bizonyítványt is szerezzen. Hanem csak azt, hogy egy-egy rövid tanfolyam elvégzésével a munkatárs egy adott munkahelyi feladatot el tudja végezni. 

Az ICDL PROFI tanúsítvánnyal rendelkezők olyan magasabb szintű felhasználói ismeretekkel rendelkeznek, amely alapján a munkavállalók komplexebb feladatokat is meg tudnak oldani. Vagyis egy „csereszabatos” tudás rugalmasabb lehetőséget kínál mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló szempontjából.

Az ICDL PROFI tanúsítványt négy, meghatározott vizsgamodul teljesítése esetén lehet megszerezni. A vizsgamodulok közé tartoznak az Advanced, vagyis haladó szintű Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés, Prezentáció, és ezen kívül további olyan modulok, amelyek a nehezebben teljesíthető vizsgák közé tartoznak, ilyen például az Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás, és a Kódolási alapismeretek (Python) stb.

Az ECDL/ICDL vizsgamodulok követelményei bárki számára, így a munkáltatók számára is nyilvánosan elérhetőek az ICDL Alapítvány honlapján kívül természetesen a Neumann Társaság weblapjáról is. Így, ha az esetleges álláshirdetéseket az „ICDL PROFI tanúsítvány előnyt jelent” szöveggel jelentetik meg, nem érheti meglepetés a HR-seket, hiszen konkrétan tudható, hogy a jelentkező milyen szintű tudással rendelkezik.

Címke