Április 20-án: Magyar Ifjúsági Robot Kupa!

Megállapodás köttetett a Nyíregyházi Egyetem és az NJSZT között

 

A Nyíregyházi Egyetemen 2006 óta évente megszervezésre kerül a Magyar Ifjúsági Robot Kupa, amely lehetővé teszi a kvalifikációt a nemzetközi RoboCupJunior versenyre. A Neumann Társaság a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) megrendezését megalakulása óta támogatta, együttműködve a Nyíregyházi Egyetemmel és jogelődjeivel. Idén írásos megállapodás született a Neumann Társaság és a Neumann Társaság között, biztosítva a verseny zavartalan és várhatóan sikeres megrendezését.

MIRK

Az NJSZT Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tagszervezete kiemelt programjának tekintette, hogy bekapcsolja Magyarországot a RoboCup közösségébe, amely egy világméretű oktató-kutató projektet valósít meg a mesterséges intelligencia és robotika területén. A Magyar Robot Kupa Alapítvány 2019-ben jött létre, elsődleges célja a nemzetközi RoboCup mozgalommal való kapcsolattartás és a magyarországi minősítő versenyek megszervezése. Az alapítvány a 2022. évre kapott működési célú pályázati támogatásból a verseny megszervezéséhez szükséges legalapvetőbb dologi kiadásokat tudja fedezni.

Biztosak vagyunk abban, hogy az idén is nagyon érdekes verseny lesz, és számos fiatal fogja megérezni ennek a szakágnak a szépségét és az ebben rejlő lehetőségeket.

Figyelem! A regisztrációs lapok kitöltési határideje március 31.!

Magyar Robot Kupa Alapítvány