VDSZ tagok számára ingyenes ECDL/ICDL tananyag és vizsga lehetőség

 

A VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége)  ECDL/ICDL programban való részvételi lehetőséget hirdetett meg a tagjai és egyéb társszervezetei számára, amely programot természetesen a Neumann Társaság közreműködésével kívánnak megvalósítani.

VDSZ-hez

A VDSZ felhívására a vártnál nagyobb volt az érdeklődés, vélhetően egyre többen szembesülnek azzal, hogy a digitális készségek hiánya többszörös hátrányt okoz mind a munkaerőpiacon, mind pedig az élet minden más területén is.

Az ECDL/ICDL programban résztvevő 60 fő igénye szerint választhat ki egy-egy ECDL/ICDL modult, amelynek az e-learning, interaktív tananyagát megkapja, és önállóan, saját tempóban készülhet fel az adott modulból. A választható modulokhoz (Számítógépes alapismeretek, Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés) még két további, szintén ingyenesen biztosított modul tananyaga is társul: az IT biztonság és a Számítógépes alapismeretek, amelyeknek e-learning anyagát minden résztvevő egységesen kap meg már a program indulásakor.

A résztvevők egyedileg tehetnek le egy-egy ECDL/ICDL modulvizsgát is, amelyet, a regisztrációs díjjal együtt a VDSZ támogat. A program feltételeiről a jelentkezők számára a Neumann Társaság május közepén online tájékoztató megtartását tervezi.

A VDSZ és a Neumann Társaság két és fél évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást a munkavállalók digitális kompetenciái fejlesztésének elősegítéséről.

 

Címke