#neumann120 kiállítások és sci-fi est Budapesten

Április-májusban több, Neumann János előtt tisztelgő kiállításunk és programunk is színesíti Budapest kulturális életét. A Budapest Brand Zrt-vel együttműködve résztveszünk a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Megnyílt Hommage à Neumann computer art plakáttárlatunk a főváros szívében, a Városháza parkban. A Magyar Elektrográfiai Társaság kortárs képzőművészeinek modern, friss munkáit bemutató szabadtéri tárlat május 15-ig látogatható!

Neumann-kiállítás a Városháza parkban

Hommage à Neumann - Budapesti Tavaszi Fesztivál 2023 (budapestitavaszifesztival.hu) 

A Galaktika folyóirattal közös sci-fi pályázatunk szerzőinek műveiből felolvasóest lesz látható-hallható a margitszigeti ipari műemlék kulturális színtéren, a Kristályban. A megdicsért szerzők és a zsűri tagjai beszélgetnek, köztük a legendás sci-fi író, Nemere István

Túlélhetjük a technikát? Neumann János és a jövő - Budapesti Tavaszi Fesztivál 2023 (budapestitavaszifesztival.hu) 

Az estre készülve otthon is elolvashatjuk a megdicsért sci-fiket: az első három helyezettet az áprilisi Galaktikában, míg a több dicséretes művet nálunk:

Neumann 120 novella- és esszépályázataink nyertesei | Neumann János Számítógéptudományi Társaság (njszt.hu)

Az est egyben a Galaktika új Oppenheimer-könyvének bemutatója is. A kötetet az NJSZT tagjai kedvezménnyel vehetik meg, lásd Egyesület Online!

Május 5-ig - hétköznap akár este 10-ig! - tablókiállításunk is látható Budapesten, a BMSZC Neumann Technikumban. Erről az eseményről az Óbudai Egyetem alapos, nívós összefoglalóját ajánljuk:

"A zsenik nem más bolygóról jöttek" - Új helyszínen a Neumann 120 vándorkiállítás - ÓE (uni-obuda.hu)

Neumann-kiállítás a Technikumban

A tablókiállítás utána vándorútra indul az országban és hazánk több pontján, többek között Neumann János nevét viselő intézményekben mutatja be közérthetően a világhírű tudós pályáját!