Új ICDL vizsgaközpont kezdi meg működését Debrecenben

 

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium egyike azoknak az iskoláknak, ahol az úgynevezett Honvéd kadét szakmát oktatják. A diákoknak a 13. évfolyam végéig kell megszerezniük az ICDL (illetve korábbi néven: az ECDL) bizonyítványt.

Az intézmény egyike annak az ország különböző részein elhelyezkedő 18 szakközépiskolának, amelyben a Honvéd kadét szakmát oktatják.

Kadétok

A diákok az oktatás során ezen szakmán belül még különféle szakmairányok között is választhatnak, például lehet belőlük elektrotechnikai technikus, honvédelmi igazgatási ügyintéző vagy akár logisztikai technikus is.

Az összesen 7 szakmairány mindegyikében kötelező az ICDL 7 modulos minősítés, mert ennek megléte is feltétel ahhoz, hogy a diákok a 13. év végén technikusi oklevelet kaphassanak.

Oklevél

A Honvéd kadét szakma hivatalos Programtantervében felsorolásra kerülnek azok a területek, amelyeket a diákoknak a tanulmányaik során el kell sajátítaniuk: a Számítógépes alapismeretek; Online alapismeretek; Szövegszerkesztés; Táblázatkezelés; Képszerkesztés; Adatbáziskezelés; Prezentáció; Webszerkesztés modulokat kell sikeresen teljesíteni a leendő honvéd kadétoknak.

Az új vizsgaközpontban a diákok térítés nélkül regisztrálhatnak és tehetik le a vizsgáikat. Amire már minden bizonnyal hamarosan sor is kerül a nemrégiben felújított iskola korszerű számítástechnika termében.

 

 

 

 

Címke