Info(1)Cup 2024

2024-ben is számos nemzetközi versenyen tűnnek fel a Neumann Társaság tehetséggondozási programjából ismert, sikeres versenyzők – a sort a romániai szervezésű Info(1)Cup nyitja. A Prahova Megyei Kiválósági Központ által rendezett megmérettetés rendszeres lehetőséget ad a nemzetközi közösségnek a romániai versenyzőkkel közös versenyzésre – ezzel a romániai diákoknak és a nemzetközi résztvevőknek is egy különleges kihívást adva!

Az Info(1)Cup az algoritmikus gondolkodás és versenyprogramozás iránt érdeklődő, ilyen versenyeken szereplő diákokra szabott lehetőség, melyre a 16 év alattiakból álló csapat kapott meghívást. Tehetséggondozási Szakosztályunk az eJOI – Európai Junior Informatikai Diákolimpia azon résztvevői közül választotta ki az indulókat, akik a Nemes Tihamér programozási versenyen újra bizonyítottak.

Idén 36 csapat vesz részt a versenyen, köztük 17 romániai csapat mellett örmény, azeri, belga, bolgár, georgiai, egyiptomi, kazah, kirgiz, magyar, moldáv, szíriai és ukrán csapatok (némelyik nemzet több csapatot is delegál).

A csapat szó ebben az esetben is – mint az IIOT-ot leszámítva az összes IT diákolimpián – delegációt jelent, a diákok egyéniben teszik próbára a tudásukat.

A magyar delegáció állandó szakmai partnerünk, az ELTE Informatikai Kar laborjából, online oldja meg a feladatokat.

Hogy kiknek szurkolhatunk?

Sánta Péter Gergely, Széles Zsombor, Czanik Dániel és Ungár Vince képviseli hazánkat.

A magyar csapatvezető Erdősné dr. Németh Ágnes, az NJSZT tehetséggondozásért felelős alelnöke, a helyettese pedig Németh Zsolt, az ELTE Informatikai Kar oktatója. A felügyeletben és a fordításban Busa Máté is segítségünkre lesz.

Info1Cup

A gyakorlásra a február 9-én megrendezésre kerülő Practice Session ad alkalmat, majd február 10-11-én lesz az Info(1)Cup két éles versenynapja.

Természetesen az eredményeket a Neumann Társaság honlapján, közösségi média felületein és Hírlevelében közzétesszük.

Drukkoljunk együtt a magyar versenyzőknek!

További részletek:

https://www.info1cup.com/