Kódkupa országos döntő a Fazekasban

Március 10-én, vasárnap tartják a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban a Kódkupa verseny országos döntőjét.

A verseny az International Informatics Olympiad in Teams (IIOT, http://iio.team/) versenysorozat része. Az országos döntőn kiválasztott csapatok vehetnek részt a nemzetközi döntőn. A csapatmunka közös tanulásra és egymás támogatására ösztönöz, fejleszti az asszertív kommunikációt és azt a fajta kreatív problémamegoldást, amely több különböző ötlet kritikus összevetéséből adódik, mely a modern munka világában elengedhetetlen követelmény.

A résztvevők

A Kódkupa döntőn az online fordulókban induló 60 csapatból a 10 legjobb csapat és a ProgramPohár-kategóriában induló 25 csapatból a legjobb csapat versenyez.

Az online selejtezők eredményeit itt lehet megtekinteni: https://kodkupa.hu/results.html

kódkupa

A verseny

A 4 fős csapatok két számítógépen dolgozhatnak 3 órán át a 7-10 programozási feladaton. A győztes csapat és a rendező iskola legjobb csapata az IIOT-re juthat ki. A verseny mellett szervezünk közösségi programot is a diákoknak és tanároknak.

Mi az a ProgramPohár-kategória

A ProgramPohár a Kódkupa újonc kategóriája, amit idén indítottunk kísérleti jelleggel, hogy még több diák tapasztalhassa meg a csapatban programozás élményét. A feladatok között sok közös van a Kódkupával, de mindig vannak könnyebb feladatok is. A csapat-összeállításra vonatkozó szabályok lazábbak, a tagoknak nem muszáj egy iskolába járniuk, és már ötödik osztálytól részt lehet venni. Az online fordulók utáni legjobb csapat jutalma, hogy együtt versenyezhet a Kódkupa országos döntőn a „profikkal”, de a nemzetközi IIOT versenyre a csapat-összeállítási szabályok miatt a ProgramPohárból nem lehetséges kijutni.

Eljönnél?

Ha egy érdeklődő kíváncsiságból eljönne megnézni a döntőt, akkor szíveskedjék előzetesen egyeztetni a szervezőkkel (info@kodkupa.hu), mert nem jöhet be bárki az iskolába.

 

Köszönjük, Nemzeti Tehetség Program - 1823!

NTPKIM