Kódolás a köznevelésben

Nemzetközi konferencia a WRO-n

Hely

Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus 9026 Győr, Egyetem tér 1.

Dátum

A World Robot Olympiad™ világdöntőjéhez kapcsolódóan, műhelymunkával egybekötött nemzetközi konferenciát szervezünk a Digitális Jólét Program Nonprofit Kft-vel együttműködésben.

Az algoritmikus gondolkodásra való képesség fejlesztése, a kódolás, a programozás egyre fontosabb része a 21. századi ember digitális kompetenciájának, és világszerte mind szélesebb körben válik valamilyen formában az iskolai oktatás részévé. Fontosnak tartjuk, hogy ez a tendencia Magyarországon is erősödjön.

A kódolás és a programozás népszerűsítésében meghatározó szerepet játszik a World Robot Olympiad™ versenysorozat, melyen Magyarország évek óta sikeresen vesz részt. Az idei évben, a világverseny nemzetközi döntőjére november 8. és 10. között Győrben kerül sor. Az eseményre több mint 6000 tanuló, felkészítő tanár, bíró és egyéb közreműködő szakember érkezik a világ minden tájáról. Ez kiváló lehetőséget teremt a hazai pedagógusok, intézményvezetők és oktatási szakemberek számára, hogy más országok képviselőivel megvitassák az algoritmikus gondolkodás fejlesztése, a kódolás és a programozás napi pedagógiai gyakorlatba való beépítésének lehetőségeit, problémáit, illetve megoszthassák egymással jó gyakorlataikat.

Ízelítő a programból

A WRO döntő nyitónapján tartott konferencián köszöntőt mond dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke. Fontos előadást tart Dr. techn. Martin Kandlhofer (Graz University of Technology) az NJSZT szakmai partnerségével készülő EDLRIS nemzetközi mesterséges intelligencia és robotika tananyag fejlesztése kapcsán.

Az algoritmikus gondolkodás fejlesztésének nemzetközi tapasztalatairól szóló műhelymunkán mások mellett Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke gondolatait is hallhatjuk, az algoritmikus gondolkodás lehetséges köznevelési kimeneti következményei kapcsán – és a jó gyakorlatok bemutatóján Pluhár Zsuzsa, Közoktatási Szakosztályunk elnöke is hallható lesz. Fontos workshop foglalkozik a munkaerőpiac elvárásai és a programozás témakörrel.

Részletes program:

https://dpmk.hu/kodkonf/

Vegyen részt a World Robot Olympiad™ nemzetközi döntőjéhez kapcsolódóan megrendezésre kerülő „Kódolás a köznevelésben” konferencia előadásain, kapcsolódjon be a műhelymunkákon folyó vitákba, hogy bepillantást nyerhessen az algoritmikus gondolkodás fejlesztésének nemzetközi és hazai módszertani lehetőségeibe, jó gyakorlataiba, különös tekintettel a matematika és a természettudományos tantárgyak területére!

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A pedagógus résztvevőknek – amennyiben igénylik – a szervezők igazolást adnak a konferencián történt részvételről, amely a 277/1997. (XII. 22.) Korm. számú rendelet  alapján beszámítható a hétévenkénti kötelező továbbképzés teljesítésébe. Ennek igénylése szintén online módon történik, az online regisztrációs űrlap kitöltésével. Az itt megadott adatok alapján kiállított igazolást a rendezvény helyszínén vehetik majd át az azt igénylők.

A World Robot Olympiad™ nemzetközi döntője bármely napjának egyéni vagy csoportos megtekintéséhez a konferenciától függetlenül is lehet regisztrálni.

47.694293, 17.625568

Csatolmány Size
Konferencia meghívó 344.42 KB