eSign Day – Az Elektronikus Aláírás Napja

Hely

online

Dátum

2022.06.30.

Társszervezetünk, a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ) és partnerei (Integrity Kft, SZTAKI, ISZT) indítják útjára az Elektronikus Aláírás Napja rendezvényt.

A Neumann Társaság már többször tartott webinárt a témáról, melyet különösen a felnőttképzésben tartunk fontosnak. Erdősi Péter Máté tagtársunk, Társaságunk szakértője és az NJSZT Információbiztonsági Szakosztályának alapító tagja – aki a konferencia egyik szervezője és előadója lesz , jelenleg is új tananyagon dolgozik, amely révén a kapcsolódó ICDL modulunk naprakészségét is biztosítjuk. Az eSign Day-en az előadók között lesz Társaságunk képviseletében Kürtössy Nándor is.

Ő az előadásában kitér arra, hogy az Európai Unió 2022. március 17-én kiadta a DigComp (The Digital Competence framework for citizens) keretrendszer 2.2-es változatát, amely már nevesítve tartalmazza az eIDAS rendeletet és a hozzákapcsolódó tudás ismeretének szükségességét. Az előadásban bemutatja, hogy a hazánkban az NJSZT által üzemeltetett nemzetközi ICDL rendszer hogyan tudja biztosítani az új verziónak való megfelelőséget az ICDL Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás modul megújításával.

Ez azért is fontos, mert a kimondottan a felnőttek, munkavállalók számára ajánlott, rugalmas ICDL Profi bizonyítvány egyik választható modulja is az elektronikus aláírás.

Hogy az elektronikus aláírás témakör kapcsán milyen jogi és technológiai változások következtek be – és milyen újdonságok várhatóak az elektronikus hitelesítési, aláírási és bélyegzési technológiák terén, arról rengeteg érdekesség hallható majd az eseményen.

Az online rendezvény mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletes program:

eSign Day | Hun-CERT

Regisztráció:

eSign Day 2022 - regisztráció (sztaki.hu)

MELASZ