Döntő hírek a tehetséggondozásról

UPDATE: A koronavírussal kapcsolatos intézkedésekre tekintettel a Neumann János Nemzetközi Programtermék Verseny döntőjét márciusról májusi időpontra halasztottuk. A megértést köszönjük!

Márciusban több fontos versenyünk döntőjére is sor kerül. Március 19-én és 20-án Szekszárdra figyelhetnek a legifjabb zseniket kereső fejvadászok és az informatika szerelmesei: a jövő startuppereinek lehetőséget adó Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt online is közvetíti szervezőtársunk, a szekszárdi I. Béla Gimnázium.

A versenyalapító, Kovács Győző szellemében rendezett versenyen az informatikai tudás mellett a kreatív ötletek és az előadói képességek is befolyásolják az eredményt.

Már eldőlt, kik jutottak a döntőbe – érdemes böngészni a programcímek között, hasznos és izgalmas alkalmazások, jópofa, tanulságos játékok, sőt! a megépített automata és vezérlése kategóriában drónvezérelt pókrobot és gesztusvezérelt autómodell is rajthoz áll!

A döntőben szereplő pályamunkák és csapatok:

http://ibela.sulinet.hu/neumann/wp-content/uploads/2019/11/Dontosok_2020.pdf

További információ a versenyről:

http://ibela.sulinet.hu/neumann/

Versenyző a 2019-es Neumann Versenyen

Eldőlt az is, hogy kik jutottak be a Nemes Tihamér verseny alkalmazás kategória döntőjébe.

Különlegesség, az 1. korcsoport első 5 helyéből négy a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvodából való, Kisvárdáról.

Az első háromban két lány, az első helyen is. A második korcsoport első 13 helyén 9-en a Neumann János Középiskola és Kollégiumból érkeznek, Egerből.

Ez is mutatja, hogy az informatikai tehetséggondozásban nagy szerepet játszanak azok az informatikatanárok- és oktatóműhelyek, amelyek egész korosztálynyi diáktehetséget nevelnek ki, indítanak útjára. És az informatika világában a lányoknak éppúgy, egyenlően keresnivalója van, mint a fiúknak.

A döntőre március 28-án kerül sor az ELTE IK-n.

Továbbiak a versenyről:

http://tehetseg.inf.elte.hu/nemesa/nemesa_aktualis.html

A robotika rajongói Budapesten már februárban drukkolhattak a Magyar Ifjúsági Robot Kupa budapesti ligáin, de fontos ligák még hátra vannak: március 30-án Nyíregyházán izgulhatunk a robotszínészeknek, robotfocistáknak és a szimulációs menekítés virtuális hőseinek.

A MIRK a RoboCupJunior világverseny hazai előszobája, egyben egy pompás, szórakoztató, a diákot és a robotot egyaránt „okosító” találkozó.

A budapesti ligákról már beszámoltunk:

https://njszt.hu/hu/news/2020-02-24/vonalkoveto-robotok-es-kovetendo-egyenisegek

A verseny honlapja:

http://pingvin.nyf.hu/robojun/