Diákolimpiai alumni csoportot alakítottunk

 

A csoport abból a célból jött létre, hogy összefogja a korábbi informatikai diákolimpiák (IOI, CEOI, EGOI, EJOI) versenyzőit egy alumniba. A csoportba meghívtuk az „öregdiákok” mellett az egykori csapatvezetőket és felkészítőket is. Egyik célunk az, hogy a régi diákolimpikonokban is tudatosodjon, hogy a felkészítés és a szervezés a Neumann Társaság égisze alatt történt a kezdetektől – és csatlakozzanak a tudományos egyesülethez, esetleg erejük szerint segítsék a mai diákok felkészítését, pályaorientációját.

A Neumann Társaság terve az, hogy rendszeres hibrid összejöveteleket tart a diákolimpikonokból lett – azóta a világ számos pontján tevékenykedő - informatikusoknak, ahol megismerhetik egymás és csapatvezetőik, felkészítőik történeteit az informatikai diákolimpiák történetéből és azon túl is.

Az első, zártkörű programra már sor is került, Dr. Horváth Gyulával – aki a 90-es évek közepe óta vesz részt a diákolimpiai közösségben egyetemi oktatóként, szervezőként, bizottsági tagként, csapatvezetőként – Képes Gábor, az NJSZT marketingigazgatója beszélgetett, majd sokan hozzászóltak a régi diákolimpikonok közül, felelevenítve emlékeiket – és hogy mit adott nekik a diákolimpia.

Dr. Horváth Gyula és Képes Gábor az alumni megbeszélésen

A csoportban a régi versenyzők felvehetik a kapcsolatot is egymással, ha éppen olyan dologgal foglalkoznak, ami egymás számára érdekes, hasznos lehet, így a versenynosztalgiából egyben aktív kapcsolati tőke válik. A kezdeményezés részeként szeretnénk megmutatni a mostani általános- és középiskolásoknak is, milyenek voltunk, milyenek lettünk, ezzel mélyítve az informatika iránti lelkesedésüket.