Elkezdődtek a diákolimpiai válogatóversenyek!

A Neumann Társaság a kezdetektől aktív hazai motorja a diákolimpiai felkészítésnek, országos tehetséggondozási programunk részeként. Idén is megtartjuk a válogatóversenyeket, melyeken az NJSZT által szervezett nagy hazai versenyek legjobbjai vesznek részt.

A névsorokban természetesen vannak ismert nevek, akik már bizonyíthattak nemzetközi versenyeken.

A héten (ma és holnap!) dől el, hogy kik képviselik hazánkat az IOI-n, azaz az idén Magyarországon, Szegeden megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Diákolimpián - és a CEOI-n, azaz a regionális, Közép-Európai Informatikai Diákolimpián.

Május 18-án az EJOI, azaz az Európai Junior Informatikai Diákolimpia esélyes magyar versenyzőinek kiválasztására kerül sor, május 25-én pedig az EGOI, azaz az Európai Leány Informatikai Diákolimpia magyar delegációjának tagjait választhatjuk ki!

Természetesen a Neumann Társaság Hírlevelében, holnapján, social media felületein beszámolunk majd az eredményekről. Tehetséggondozási Szakosztályunk versenyszervező tagjai pedig állandó szakmai partnerünk, az ELTE Informatikai Kar épületeiben vezetik a versenyeket.

Sok sikert a diákoknak! Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program - 1823 sok éves támogatását, amely tevékenységünk zavartalan folytatásához nélkülözhetetlen!

NTP

A válogatóversenyek általános oldala:

http://tehetseg.inf.elte.hu/valogatok/valogatok_main.html

Az aktuális információk, névsorokkal:

NJSzT - Informatikai Diákolimpiák válogató versenye (elte.hu)