Izsák Imre Gyula természettudományos verseny

A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 1992 óta évente megrendezi a matematika, fizika, és számítástechnika tárgyköreit egyaránt felölelő, komoly díjazású versenyét, az Izsák Imre Gyula Természettudományi Versenyt.

A három tantárgy rendhagyó, komplex vetélkedőjét a gimnázium jelenlegi igazgatója, Horváth Attila kezdeményezte. A verseny 1993 óta a gimnázium egykori tanulójának, a zalaegerszegi születés matematikus-csillagásznak, Izsák Imre Gyulának – emlékét őrizve – viseli a nevét. 1992-ben a meghívásos versenyen három megye gimnazistái mérhették össze tudásukat. 1993-ban és 94-ben már tágabb régió – Dunántúl minden megyéjéből ill. Budapestről egy-egy gimnázium – diákjait hívtuk meg. 1995-ben – a Zrínyi gimnázium 100 éves jubileumi ünnepségsorozata keretében – pedig már az egész országra kiterjedt a meghívottak köre. A győztes diák egy PC/AT számítógéppel lett gazdagabb. Az iskolákat két-két tanuló képviseli.

A versenyzők mindhárom tantárgyból – az OKTV-n elfogadott szabályok szerint – két-két órás feladatsort oldanak meg. A számítástechnika versenyen a tanulók IBM PC gépen dolgozhatnak PASCAL, C vagy BASIC nyelven.

További információ: http://www.zmgzeg.sulinet.hu/izsak/


Kapcsolódó hírek

2016. 03. 10.
Az alábbi ábrán szerepelnek a számítástudománnyal, információs technológiákkal kapcsolatos fontos magyarországi versenyek. Nincsenek rajta a digitális írástudással kapcsolatos versenyek, valamint a regionális (általában megyei szintű) versenyek sem.
Az ábrán szaggatott vonalak jelzik a koroszt…